Τεχνολογία, ταινίες, παιχνίδια και δραστηριότητες με φόντο το χιονισμένο τοπίο στην πανέμορφη Βαμβακού Λακωνίας.

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Το 2020 έκανε ποδαρικό με χιόνια, αλλά οι δραστηριότητες στη Βαμβακού συνεχίζονται με το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου να εμπλουτίζεται. Οι προβολές ταινιών στο σχολείο της Βαμβακούς, οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, οι εξορμήσεις και περιηγήσεις στο βουνό και τη φύση συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα, ενώ το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) επιστρέφει με ανανεωμένο πρόγραμμα και πολλές συναρπαστικές τεχνολογικές εμπειρίες. Όλα αυτά, φυσικά, με φόντο το μαγευτικό χιονισμένο τοπίο του Πάρνωνα.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τα μαθήματα στο V.Lab ξεκινούν και πάλι…

Τα δωρεάν μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο με τη ρομποτική και τη μηχανική να είναι οι κύριες θεματικές ενότητες που θα μας συντροφεύσουν στο πρώτο τεχνολογικό ταξίδι του 2020.

To V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και λειτουργεί από την ομάδα Vamvakou Revival, με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν με έναν διαφορετικό τρόπο, με έναν τρόπο πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο, όπου υλοποιούνται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις και οι μαθητές εισάγονται στις έννοιες των επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών με στοχευμένα εργαστήρια κάθε Σαββατοκύριακο.

Εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά 5-7 & 7-9 ετών

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, καλούμε παιδιά 5-7 ετών, 15:00-16:00 και 7-9 ετών, 16:00-18:00, να συμμετέχουν σε εργαστήρια ρομποτικής, με χρήση των εκπαιδευτικών ρομπότ, Bee-bots και Dash&Dot. Το υλικό της εκπαιδευτικής ρομποτικής μπορεί να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εποικοδομητικής μάθησης παρέχοντας αυθεντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ενταγμένες σε διαδικασίες επίλυσης ανοιχτών προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο.

Το εργαστήριο μηχανικής περιμένει μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, καλούμε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, 12:00-13:30 και μαθητές Γυμνασίου, 13:30-15:00, στο καινοτόμο εργαστήριο μηχανικής του V.Lab, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δημιουργικές κατασκευές, να δημιουργήσουν και να τυπώσουν τρισδιάστατα ότι βάλει ο νους τους.

Εσείς ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή; Βρείτε την αίτηση συμμετοχής στα δωρεάν προσφερόμενα μαθήματα στο www.vamvakourevival.org, συμπληρώστε την και στείλτε την στο v.lab@vamvakourevival.org.

Πρώτη προβολή του 2020 στον κινηματογράφο της Βαμβακούς!

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 19:00, το Toy Story 4 έρχεται και η πρώτη προβολή της νέας δεκαετίας από τον κινηματογράφο του χωριού είναι γεγονός! Η ιστορία του νέου Toy Story βρίσκει τα αγαπημένα παιχνίδια οκτώ χρόνια μετά τα γεγονότα του Toy Story 3, με τους Γούντι και Μπαζ να υποδέχονται καινούργιους φίλους στο δωμάτιο της Μπόνι, συμπεριλαμβανομένου του Φόρκι, ενός νέου και απρόθυμου παιχνιδιού που επιμένει πως δεν είναι παιχνίδι. Κάθε φορά που προσπαθεί να δραπετεύσει κάποιος τον γυρίζει πίσω στο δωμάτιο, μέχρι τη στιγμή που μαζί με τα υπόλοιπα παιχνίδια θα γίνει ο πρωταγωνιστής μιας περιπέτειας από δω στην αιωνιότητα και ακόμη παραπέρα.

Παραγωγή: Pixar, Walt Disney Pictures

Σκηνοθεσία: Josh Cooley

Διάρκεια: 100’

Κατάλληλη για όλους

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παιχνίδι για τα παιδιά

Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, LEGO κατασκευές και ξεγνοιασιά περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο τους μικρούς επισκέπτες της Βαμβακούς.

Βρες βότανα στη Βαμβακού

Τα παιδιά 6-12 ετών και οι οικογένειές τους καλούνται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 12:00, να αφήσουν για λίγο τα παιχνίδια, τις ηλεκτρονικές συσκευές, τις μπάλες, τις μπασκέτες και τα τέρματα και να έρθουν στη Βαμβακού! Εκεί, θα ανακαλύψουμε τη φύση και τους θησαυρούς της, και θα μάθουμε για τα τόσα κι άλλα τόσα βότανα της Βαμβακούς και τις τόσες κι άλλες τόσες ιδιότητές τους. Ελάτε να παίξουμε, να μάθουμε και να φτιάξουμε το δικό μας μείγμα βοτάνων.

Σχεδιασμός: Κ.Κουτρουμπή

Διάρκεια: 120’

Είσοδος δωρεάν.

Παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, όλο το Σαββατοκύριακο!

Στο σχολείο της Βαμβακούς, οι μικροί επισκέπτες, 1,5 ετών και άνω, μπορούν να βρουν πολύχρωμα συναρμολογήσιμα τουβλάκια LEGO και με τη φαντασία τους να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές κατασκευές.

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου, λειτουργεί ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ενώ στο σχολείο μπορείτε να βρείτε μπάλες και λοιπό εξοπλισμό για άθληση και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Κάτω από την πλατεία της Βαμβακούς, μία σύγχρονη παιδική χαρά με όργανα γυμναστικής, σκάκι, ξύλινο ποδοσφαιράκι, κούνιες και μια σειρά από άλλα παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες για παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως. Η παιδική χαρά λειτουργεί 08:00 – 22:00, καθημερινά.

Δραστηριότητες στο βουνό

Καθημερινά περιμένουν τους λάτρεις της φύσης και της άθλησης, και όχι μόνο, οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, εξερευνήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό και το βουνό του Πάρνωνα. Οι εναλλαγές του τοπίου και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, τα ξωκλήσια και οι πηγές κρυμμένα στο δάσος θα σας ανταμείψουν!

Χρήσιμες πληροφορίες

Μην ξεχνάτε τα επιπλέον επιδοτούμενα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λακωνίας, προς και από τη Βαμβακού, που εντάσσονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ειδική τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ/διαδρομή.

Aπό τη Σπάρτη προς τη Βαμβακού

Σάββατο στις 14:00 και Κυριακή στις 10:00

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Άφιξη: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Από τη Βαμβακού προς τη Σπάρτη

Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 17:00

Αναχώρηση: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Άφιξη: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο

Σας περιμένει, στην πλατεία του χωριού, να απολαύσετε από παραδοσιακό πρωινό έως δείπνο, παραδοσιακά γλυκά αλλά και αυθεντικές λακωνικές συνταγές και όχι μόνο, καφές, ροφήματα ή ποτό και μια εξαιρετική λίστα κρασιών για να συνοδεύσετε τις αλμυρές και γλυκές γαστρονομικές επιλογές σας.

Μέσα στη σάλα του λειτουργεί εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων, αρκετά από τα οποία χρησιμοποιούνται και στην παρασκευή των εδεσμάτων. Καρύδια, βότανα, αποξηραμένοι καρποί του δάσους και άλλα τοπικά προϊόντα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή και αγορά.

Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, τηλέφωνο κρατήσεων: 2731-0-27964.

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival