ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τον χθεσινοβραδινό αγώνα του NBA ανάμεσα στους Washington Wizards και τους Boston Celtics, προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανού ιδιοκτήτη - και προσωπικού του φίλου - Τεντ Λεόνσις.


Κάθισε μάλιστα στις θέσεις του ιδιοκτήτη, δίπλα στον πάγκο της ομάδας, στα τελευταία λεπτά του αγώνα φέρνοντας «γούρι» στους γηπεδούχους που έφτασαν στη νίκη.
Για την ιστορία ο ελικόπτερο σκοπό ήταν 99-94 υπέρ των «Μάγων» της Πρωτεύουσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακρίνεται στο βίντεο στο 0:58 (ακριβώς δίπλα στον πάγκο τον Ουίζαρντς μαζί με τη σύζυγό του):

Ποιος είναι ο Τεντ Λεόνσις
Ο Τεντ Λεόνσις έχει καταγωγή από το Γύθειο, είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς, αυτοδημιούργητος και η περιούσια του είναι τεράστια. Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1957, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και το ενδιαφέρον του τράβηξε ο χώρος του μάρκετινγκ και η πληροφορική. Πριν να ασχοληθεί με το ΝΒΑ, ο Τεντ Λεόνσις είχε στην κατοχή του ομάδα χόκεϊ, την οποία οδήγησε στην πρώτη κατηγορία του αθλήματος στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα ετήσια καθαρά του εισοδήματα αγγίζουν το ένα δις δολάρια, ενώ για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Γουίζαρντς, έδωσε το ποσό των 550 εκατ. δολαρίων.

Σε ηλικία 26 ετών βίωσε μια άσχημη εμπειρία που τον... σημάδεψε και άλλαξε τελείως το πώς έβλεπε τη ζωή, καθώς επέζησε από τη συντριβή ενός αεροπλάνου. Ο ίδιος δηλώνει από τότε, πως βγαίνοντας από τα συντρίμμια ζωντανός, είχε ήδη πάρει την απόφαση να βάλει στόχους και με επιθετική πολιτική να τους πετύχει.

Στα 35 του έγινε ιδιοκτήτης της Redgate Communications Corp., μιας εταιρίας Μάρκετινγκ, η οποία ήταν η πρώτη που εξαγόρασε ο κολοσσός στο χώρο του διαδικτύου American Online AOL το 1993. Διατέλεσε δήμαρχος της πόλης Ορχιντ στη Φλόριντα, έχει στο ενεργητικό του τη συγγραφή τεσσάρων βιβλίων για την πληροφορική, έχει ιδρύσει έξι περιοδικά πληροφορικής, η υπογραφή του υπάρχει ως δημιουργού σε αρκετά παιχνίδια στο διαδίκτυο, ενώ το 2007 ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ως παραγωγός, στο ντοκιμαντέρ "Nanking", το οποίο αναφέρεται στο έργο της αποθανούσας συγγραφέως Αϊρις Τσανγκ, "the rape of nanking", το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Σαντανς.