ΣΠΑΡΤΗ. Τo notospress.gr είναι υποχρεωμένο να ερευνά κάθε καταγγελία πολίτη. Ωστόσο οι καταγγελίες που αφορούν τα σκουπίδια είναι τόσες που είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στο σύνολό τους.
Μετά το ρεπορτάζ για τα σκουπίδια που πνίγουν τον Δήμο δεχθήκαμε πλήθος καταγγελιών από δημότες. Εν τω μεταξύ η απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου ρίχνει το φταίξιμο στην έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων, οχημάτων και καυσίμων. Δικαιολογίες που θα πρέπει να ελέγξει η αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο…

Ο Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης κ. Κανακάκος ανακοίνωσε τα εξής:

«…Η στελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών της πόλης μας, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους ώστε η πόλη να διατηρηθεί καθαρή. Φυσικά δεν μας έχει βοηθήσει η έλλειψη ικανού αριθμού οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και ένα πρόβλημα στους διαγωνισμούς προμήθειας καυσίμων, το οποίο προσβλέπουμε ως νέα Δημοτική αρχή να επιλύσουμε άμεσα!»

«… Το πρόβλημα αυτό επεκτάθηκε και με την αλόγιστη και αυθαίρετη εναπόθεση σκουπιδιών και απορριμμάτων από μη ευαισθητοποιημένους πολίτες, όχι μόνο στον αστικό ιστό αλλά και σε φαράγγια, ρέματα, χείμαρρους, ποτάμια και παραπόταμους.
Ευελπιστούμε ο κεντρικός σχεδιασμός της νέας Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα, τον οποίο θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα, θα επιλύσει το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρονίζοντα προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 το notospress.gr κατέγραψε τι συμβαίνει σε ανεξέλεγκτες χωματερές στον ποταμό Ευρώτα και στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης ενώ κατέγραψε σε πλήρη λειτουργία τν ΧΑΔΑ Αφισσού. Είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ με χωματέρες σε Σπάρτη, Φάριδα και Αμύκλες.

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης θα πρέπει να απαντήσει αν και γιατί λειτουργεί ο ΧΑΔΑ Αφισσού, όπιυ καθημερινά τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σπάρτης αποθέτουν σύμμεικτα απορρίμματα. Επίσης θα πρέπει να εξηγήσει πως είναι δυνατόν στις εισόδους των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΣ και της Υπηρεσίας Καθαριότητας να «λειτουργούν» χωματερές και ο Δήμος να μην αντιδρά… Δείτε στο video ακριβώς στην περίφραξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μια χωματερή που δεν ενοχλεί κανέναν αιρετό ή υπάλληλο του Δήμου Σπάρτης.

Κανείς δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τα σκουπίδια. Το επιχειρεί για 5ο μήνα. Ωστόσο εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή αναζητά περισσότερο δικαιολογίες παρά χωματερές.

Το ρεπορτάζ, δυστυχώς, συνεχίζεται! Το σκουπιδαριό στον Δήμο Σπάρτης δεν έχει τέλος!