ΣΠΑΡΤΗ. Το Συντονιστικό της ομάδας «Η Σπάρτη σε καλεί» απαντά σε όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Στην ουσία κάνει λόγο για μεθοδευμένη φίμωση τους με παρεμβάσεις τόσο από τα έδρανα των συμβούλων όσο και από τα έδρανα των ακροατών και στηλιτεύει την στάση του Δημάρχου Πέτρου Δούκα.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Στην Σπάρτη 30/12/2019 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης. Η ομάδα πολιτών « Η ΣΠΑΡΤΗ ΣΕ ΚΑΛΕΙ» έχοντας ενεργήσει σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, είχε καταθέσει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σπάρτης σχετικό αίτημα με θέμα ημερησίας διάταξης.

Τηρώντας την νόμιμη διαδικασία ο κ. Πρόεδρος ως όφειλε ενέταξε το αίτημα μας σε αυτό το Δ.Σ.
Περιμένοντας καρτερικά για την ώρα που θα συζητιόταν το θέμα μας διαπιστώσαμε ότι στον χώρο υπάρχει και κάποιο «γκρουπούσκουλο» το οποίο προσπάθησε να προπηλακίσει μέλος της ομάδας μας ενώ παράλληλα έπαιρνε οδηγίες – κατευθύνσεις από Δημοτικό Σύμβουλο συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Όταν πλέον ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπάρτης προσφώνησε το θέμα μας, επιχείρησε να το συνδυάσει και να το μπερδέψει, με μία επιστολή του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης προς το Δ.Σ. ενώ στη συνέχεια κάλεσε έναν από τους συντονιστές της ομάδας μας να πάρει το λόγο.

Πριν ο εκπρόσωπος μας προλάβει να αρθρώσει λέξη, μικρή αυτή μερίδα των πολιτών που είχαν προσχωρήσει εντός της αίθουσας, άρχισε να φωνάζει με τρόπο φασιστικό αλλά και απειλητικό προς το Δ.Σ. Σπάρτης, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένταση εντός της αίθουσας με απώτερο σκοπό να αλλοιωθεί η διαδικασία. Χαρακτηριστικά φώναζαν «εάν μιλήσουν αυτοί θα μιλήσουμε και εμείς» «ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μιλήσουν» και άλλα πολλά που μόνο στο επίπεδο τους αρμόζουν.

Δράττοντας την ευκαιρία και χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία ο κ. Βαλιώτης έθεσε θέμα ψηφοφορίας στο σώμα του Δ.Σ. για το εάν πρέπει να γίνει συζήτηση επί του θέματος. Μάταια αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι επικαλεστήκαν τον κανονισμό και εύλογα απορούσαν πως νομιμοποίητε κάτι τέτοιο από την στιγμή που είναι στην θεματολογία της ημερήσιας διάταξης.

Λόγο των εντεταλμένων που προσπάθησαν να αμαυρώσουν το Δ.Σ., ο κ. Δήμαρχος κάνοντας πως δεν ξέρει ποιοι είμαστε, είπε το αδιανόητο «από την στιγμή που δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας τι ήρθατε να κάνετε σήμερα εδώ».

Διευκρινίσαμε στο Σώμα ότι «τους κυρίους δεν τους γνωρίζουμε» και όπως είχαμε την πρώτη πολιτισμένη συνάντηση με τον κ. Δούκα αλλά και τις επόμενες με τον εκπρόσωπο που όρισε αντί αυτού ,τον κ. Καρλαύτη, έτσι επιθυμούμε να είναι όλες μας οι συναντήσεις.
Ενημερώσαμε το σώμα του Δ.Σ. για τις ερωτήσεις – προβληματισμούς μας που είχαμε θέσει εγγράφως προ 2 μηνών περίπου στον κ. Δούκα και όπου δεν έχουμε πάρει απαντήσεις σχεδόν στο σύνολο τους.

Για πρώτη φορά πλέον έπεσαν οι μάσκες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εγκάλεσαν τον κ. Δούκα γιατί δεν τους έχει ενημερώσει για όλες αυτές τις ενέργειες του.
Οι γνωστοί άγνωστοι βλέποντας ότι μπορεί και να συζητηθεί το θέμα, ευρισκόμενοι σε πανικό, φώναζαν για να κατοχυρώσουν την ψηφοφορία. Έχοντας πετύχει τον σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από το να μην μπούμε στην συζήτηση έδωσαν την δυνατότητα στον κ. Δούκα να επιτεθεί λεκτικά προς την αντιπροσωπία της ομάδας μας με ανυπόστατους ισχυρισμούς.
Το βίντεο της συνεδρίασης είναι αδιάψευστος μάρτυρας και καταδεικνύει πως ακόμα και το «θηρίο» όταν στριμωχτεί πανικοβάλετε.

Σε όλους αυτούς που δημιούργησαν αυτό το κλίμα και σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να φιμώσουν τους πολίτες του Δήμου μας έχουμε να τους πούμε ότι το μόνο που κατάφεραν είναι να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο έτσι όπως έκανε και μέχρι τώρα ο κ. Δούκας.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα, καλή χρονιά με υγεία και τα ξαναλέμε σύντομα».