ΣΠΑΡΤΗ. Mεγάλη ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης κατά την ώρα συζήτησης θέματος που αιτήθηκαν δημότες της Σπάρτης σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό στην πόλη. Το αίτημα των πολιτών ήρθε ως θέμα της Ημερήσιας Διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο ο Βαγγέλης Βαλιώτης ζήτησε να μην συζητηθεί το θέμα και προς τούτο να γίνει ψηφοφορία. Μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν, τόσο ανάμεσα σε πολίτες όσο και ανάμεσα σε πολίτες και δημοτικούς συμβούλους, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν να μην συζητηθεί το θέμα που είχαν αιτηθεί οι πολίτες.

Η «συζήτηση» είχε δύο χαρακτηριστικά σημεία. Το ένα αφορούσε μια δεύτερη ομάδα πολιτών που αξίωνε, αν συζητηθεί το θέμα να πάρει και αυτή τον λόγο επι του θέματος και το άλλο έχει να κάνει με την έντονη δυσφορία του Δημάρχου Πέτρου Δούκα που τελικά τον οδήγησε σε ρήξη με την ομάδα των πολιτών που είχε το αίτημα και σε μια διατύπωση ότι «οι πολίτες εκπροσωπούν μόνον τον εαυτόν τους και κανέναν άλλον…»

Η ένταση έληξε όταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σπύρος Μοιράγιας, αν και τάχθηκε με το μέρος των πολιτών, πέρασε στο επόμενο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Η κάμερα του notospress.gr κατέγραψε επεισοδιακά στιγμιότυπα και δήλωση του εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής των πολιτών κ. Καργάκου.