Το Top Ten που οι αναγνώστες ανέδειξαν το 2019 στην θεματολογία του notospress.gr. Oι θάνατοι ανθρώπων έχουν την πρώτη θέση, ειδήσεις από την αυτοδιοίκηση, την αγροτική οικονομία και το αστυνομικό δελτίο.

Από τα 5.789 θέματα που αναρτήθηκαν συνολικά το 2019 τα 10 που είχαν την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα είναι τα εξής:

Ιανουάριος

Δείτε το χιονισμένο Ταϋγετο από την Κρήτη!

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σας έχουνε δείξει την Κρήτη από τον Ταϋγετο, όχι όμως και το αντίστροφο. Η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών είχε ως αποτέλεσμα δύο υπέροχες φωτογραφίες του κ. Γιάννη Παπαδάκη από την Κίσσαμο. Όπως από το Ηράκλειο φαίνεται αρκετές φορές η Σαντορίνη, έτσι και από τα Φαλάσαρνα, ο κ. Παπαδάκης είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει τον χιονισμένο Ταΰγετο στην Πελοπόννησο που δημοσιεύει το Daynihgt.gr. «Ταύγετος, ο δεσπότης της Πελοποννήσου που γνέφει πότε στην Κρήτη, πότε στην Σαντορίνη, αγέρωχος και σηματορός».

Φεβρουάριος

Έλεος! Μια «σατανική» πρόσκληση σε party, στη Σπάρτη!

Τα παιδιά μας παίζουν με τη φωτιά κι εμείς τραγουδάμε…

ΣΠΑΡΤΗ. Έχει και το «κακό» όρια! Σοκ έχει προκαλέσει σε μικρούς και μεγάλους η ωμή, κυνική και «σατανική» πρόσκληση σε σχολικό party Λυκείου της Σπάρτης όπου κλήθηκαν οι μαθητές «να χορέψουν με τον Διάβολο». Μια αποτρόπαιη, κατά γενική ομολόγια, αφίσα με τον Διάβολο και τρείς δαίμονες ήταν το σύνθημα για να

συγκεντρωθούν μαθητές ενός Λυκείου της Σπάρτης και να … διασκεδάσουν!

Μάρτιος

33χρονος από τη Σπάρτη έπεσε από την γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου.

Ένας άντρας ηλικίας 33 ετών απο την Σπάρτη εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της διώρυγας της Κορίνθου. O άνδρας περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του από σκάφος της διώρυγας στην οποία επέβαινε και στέλεχος του λιμενικού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι συνθήκες πτώσης του από τη γέφυρα του Ισθμού παραμένουν αδιευκρίνιστες και ερευνώνται από το Λιμενικό. Φως στα ακριβή αίτια θα ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή.

Απρίλιος

Νέα ανατροπή. Επανέρχεται ο Γρηγόρης Αποστολάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης.

Πλήρη ανατροπή των δεδομένων έχουμε στον Δήμο Σπάρτης με την είδηση που δημοσιεύει σήμερα το pelopaspress.gr. O Γρηγόρης Αποστολάκος επανέρχεται στην αυτοδιοικητική σκηνή μετα από ασφυκτική πίεση που δέχθηκε από μεγάλη ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού που δημιούργησε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στενοι συνεργάτες του εντόπισαν αδυναμία συμφωνίας και θέλοντας να αξιοποιήσουν τον νέο νόμο επιδιώκουν την κάθοδό τους προκειμένου να διαδραματίσουν ρόλο την Β’ Κυριακή. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μαϊος

Tι αλλάζει στα Τοπικά Συμβούλια χωριών ο Νόμος Κλεισθένη

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης*

Το υπουργείο εσωτερικών δεν έχει ακόμα καταλήξει εάν θα καθιερωθεί πλαφόν δύο θητειών για τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων. Για την εκλογή τοπικών συμβουλίων,θα στηθεί ξεχωριστή κάλπη(Περιφερειακές, Δήμαρχος-δημοτικοί σύμβουλοι,τοπικές). Καθιερώνεται η δυνατότητα υποχρεωτικής σύγκλησης του Συμβουλίου της Κοινότητας όταν το ζητήσουν τουλάχιστον 100 κάτοικοι της Κοινότητας με γραπτή αίτησή τους ή ο Δήμαρχος.

Μια από τις νεωτερικές ρυθμίσεις του «Κλεισθένη», είναι η δυνατότητα διενέργειας δημοτικού Δημοψηφίσματος, αντικείμενο του οποίου δύναται να αποτελέσει κάθε θέμα, ακόμη και αν δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα των ΟΤΑ, πλην ζητημάτων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική ή μεταναστευτική πολιτική, την ερμηνεία και εφαρμογή διεθνών συνθηκών, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και λατρείας, τη δημοσιονομική διαχείριση των ΟΤΑ, την επιβολή τελών και τη διοικητική διαίρεση της χώρας…

Ιούνιος

Βουτιά θανάτου 22χρονου από τη Σπάρτη στους καταρράκτες του Πολύλιμιου

«Ο νεαρός χάθηκε μπροστά στα μάτια ενός φίλου του, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική»

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός νεαρού άντρα από τη Λακωνία στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, καθώς οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο κορμί του μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας φίλος του ειδοποίησε τις αρχές, ότι ο 22χρονος βούτηξε στο νερό από ύψος 15 μέτρων και για αρκετή ώρα δεν είχε βγει στην επιφάνεια. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, καθώς και ασθενοφόρο από την Πύλο. Συγκεκριμένα έφτασαν στο σημείο 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων με 6 πυροσβέστες, καθώς και 5 δύτες με καταδυτικό εξοπλισμό και λέμβο από την 1η ΕΜΑΚ. Επίσης, στο σημείο έσπευσε και η εθελοντική ομάδα διασωστών “ΓΑΙΑ” από τη Δυτική Μάνη, αλλά καιασθενοφόρο από την Πύλο. Τελικά, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική αργά το βράδυ, ο 22χρονος βρέθηκε νεκρός. σφηνωμένος στο βυθό.

Ιούλιος

Μια γυναίκα – μαχήτρια «αποχαιρετά» σήμερα η Σπάρτη

ΣΠΑΡΤΗ. Όχι τόσο συχνά αλλά πάντα τόσο δυνατά η απώλεια αγαπημένων προσώπων, ενεργών πολιτών και δραστήριων ανθρώπων είναι συγκλονιστική. Δεν επιθυμούσε ούτε πολλά ούτε βαριά λόγια η Νάγια Κουλογεωργίου που πέρασε πλέον σε άλλο επίπεδο, έχοντας πετύχει νίκες σε πολλές μάχες της ζωής. Η κηδεία της σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Σπάρτης (Ευαγγελίστρια) ώρα 17:00. Παράδειγμα αντοχής και υπομονής για όλους μας.

Αύγουστος

Δείτε live τι συμβαίνει σε Σπάρτη, Ελαφόνησο και Κύθηρα

Μέσω καμερών μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα κεντρικότερα σημεία της Σπάρτης, των Κυθήρων και της Ελαφονήσου.

Σπάρτη live

Ελαφόνησος live

Κύθηρα live

Σεπτέμβριος

Έρχεται λουκέτο στα ελαιοτριβεία της Πελοποννήσου;

«Σε Αμερικάνικη πολυεθνική παραδίδουν τον «εθνικό θησαυρό» του λαδιού»

Έλληνες πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» σε 2.750 Ελληνικά ελαιοτριβεία

Γράφει η Ζωή Χειμωνίδου

Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, αποκάλυψε στο newx.gr πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.

Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον κ. Γκανή. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή των τριών «mega factories»; Ο Βάιος Γκανής περιγράφει την κατάσταση, με τα μελανότερα «χρώματα», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα σβήσουν σε μία νύχτα 2.750 μικρά ελαιοτριβεία, στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τα mega factories».Οι τρεις περιοχές, τις οποίες «στοχεύει» η Αμερικάνικη πολυεθνική, είναι η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη…»

Οκτώβριος

Συνελήφθη ιερέας που βίαζε 12χρονη στη Μάνη!

ΜΑΝΗ. Σοκ από την αποκάλυψη ότι ιερέας από το χωριό Οχιά της Μάνης βίαζε 12χρονη κόρη της βουλγάρας γυναίκας με την οποία ο ιερέας συζούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας που είναι ένας ιδιαίτερος, θα λέγαμε ιδιόρυθμος άνθρωπος, ίσως και προβληματικός με τα αρχικά του να είναι Ν. Σ., είναι χήρος με 5 παιδιά. Σήμερα συζεί με την μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

Ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, κοριτσάκι από την ηλικία των εννέα ετών. Κάτοικοι κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα, που χτυπούσε την ανήλικη ανάλογα με τις ορέξεις του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν έφθασε στο Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του ιερέα στις 22 Οκτωβρίου, ενώ άμεσα προχώρησε η προανάκριση και η απολογία του. Έχει οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του…

Νοέμβριος

Ο Δήμαρχος Μάνης καταδικάστηκε γιατί «σήκωσε» μια παραλία κροκάλες!

ΓΥΘΕΙΟ. Απο τα ανήκουστα στα δικαστικά και αυτοδιοικητικά χρονικά. Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ανέθεσε σε εργολάβο να «σηκώσει» την παραλία της Κοκκάλας… Συγκεκριμένα με ανάθεση έργου, μελέτη και εργολαβία ο εργολάβος πήρε όλες τις κροκάλες (βότσαλα) από την παραλία της Κοκκάλας, ό,τι απέμεινε το έσπασε και το σκέπασε με άμμο…

Οι πολίτες δεν δίστασαν να οδηγήσουν στα δικαστήρια τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και όπως λένε μετά από μια διήμερη υποδειγματική ακροαματική διαδικασία - διαφήμιση για την απονομή δικαιοσύνης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «ότι η νομιμότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και όποιος τις παραβαίνει θα (απο)λαμβάνει τα επίχειρα των πράξεών του, όποια κι αν είναι η κοινωνική του θέση ή το αξίωμά του...

Έτσι για μείζον θέμα που αφορούσε παρέμβαση με έργα της δημοτικής αρχής στην παραλία Σολοτερίου στην Κοκκάλα Ανατ. Μάνης χωρίς αδειοδότηση, προ ολίγων ετών, με αλλοίωση του αιγιαλού / περιβάλλοντος, επιβλήθηκαν ομόφωνα – κατά την πρόταση τής Εισαγγελέως - ποινές 21 (είκοσι ενός) μηνών, κατά συγχώνευση (λόγω προτέρου εντίμου βίου) σε έκαστο των τριών κατηγορουμένων/ενόχων: στον δήμαρχο Π. Ανδρεάκο, στην (τότε αντιδήμαρχο, νυν πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου) Γ. Λυροφώνη και στον εργολάβο Μ. Καρυδόγιαννη»…

Δεκέμβριος

Ο Βιτζηλαίος της «Λακωνικής» διεκδικεί την «Creta Farms»

ΣΠΑΡΤΗ. Επικεφαλής της ελληνικών συμφερόντων ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Impala Invest BV, ο Δημήτρης Βιντζηλαίος διεκδικεί με αξιώσεις την Creta Farms. Υπενθυμίζεται ότι έτερος διεκδικητής είναι το ρωσικών συμφερόντων fund, Lime Capital Partners και τις επόμενες μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει την τύχη της αλλαντοβιομηχανίας , αφού προηγηθεί η έγκριση της πρότασης από τις αρμόδιες επιτροπές των πιστωτριών τραπεζών.

Tο όνομα του Δημήτρη Bιντζηλαίου έγινε ιδιαίτερα γνωστό στην ελληνική αγορά κυρίως την τελευταία πενταετία, καθώς έχει προχωρήσει σε αρκετές επενδυτικές κινήσεις στον χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα. Η Impala Invest BV είχε ήδη δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια σε ηγετική θέση στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Βουλγαρία η Impala Invest δραστηριοποιείται μέσω της βιομηχανίας τροφίμων Bella Bulgaria, η οποία έχει ιδιαίτερη δυναμική στα Βαλκάνια με κύριο αντικείμενο την παραγωγή αλλαντικών.

Kαι στη χώρα μας όμως έχει αναπτύξει ήδη δραστηριότητα στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας καθώς η Impala Ιnvest έχει εξαγοράσει από το 2015 τη «Λακωνική Τροφίμων» και το 70% της «Σερραϊκής - Θρακικής Αλλαντοβιομηχανίας Α.Ε.» (ΧΑΡΙΝΟ Α.Ε.).

Δείτε στη συνέχεια τα 10 πρώτα θέματα κάθε μήνα του 2019

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=40060
2. https://notospress.gr/article.php?id=39949
3. https://notospress.gr/article.php?id=39948
4. https://notospress.gr/article.php?id=40182
5. https://bit.ly/2qF6pIg
6. https://notospress.gr/article.php?id=40012
7. https://notospress.gr/article.php?id=40147
8. https://notospress.gr/article.php?id=40154
9. https://notospress.gr/article.php?id=40075
10. https://notospress.gr/article.php?id=40058

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=40438
2. https://notospress.gr/article.php?id=40440
3. https://notospress.gr/article.php?id=40579
4. https://notospress.gr/article.php?id=40505
5. https://notospress.gr/article.php?id=40284
6. https://notospress.gr/article.php?id=40347
7. https://notospress.gr/article.php?id=40671
8. https://notospress.gr/article.php?id=40523
9. https://notospress.gr/article.php?id=40338
10. https://notospress.gr/article.php?id=40305

ΜΑΡΤΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=40720
2. https://notospress.gr/article.php?id=41027
3. https://notospress.gr/article.php?id=40671
4. https://notospress.gr/article.php?id=40951
5. https://notospress.gr/article.php?id=40906
6. https://notospress.gr/article.php?id=40715
7. https://notospress.gr/article.php?id=40801
8. https://notospress.gr/article.php?id=40851
9. https://notospress.gr/article.php?id=40956
10. https://notospress.gr/article.php?id=40777

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=41030
2. https://notospress.gr/article.php?id=41073
3. https://notospress.gr/article.php?id=40606
4. https://notospress.gr/article.php?id=41062
5. https://notospress.gr/article.php?id=41099
6. https://notospress.gr/article.php?id=41255
7. https://notospress.gr/article.php?id=41254
8. https://notospress.gr/article.php?id=41259
9. https://notospress.gr/article.php?id=41194
10. https://notospress.gr/article.php?id=41276

ΜΑΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=40606
2. https://notospress.gr/article.php?id=41436
3. https://notospress.gr/article.php?id=41413
4. https://notospress.gr/article.php?id=41723
5. https://notospress.gr/article.php?id=41695
6. https://notospress.gr/article.php?id=41699
7. https://notospress.gr/article.php?id=41401
8. https://notospress.gr/article.php?id=41399
9. https://notospress.gr/article.php?id=41725
10. https://notospress.gr/article.php?id=41741



ΙΟΥΝΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=42047
2. https://notospress.gr/article.php?id=42056
3. https://notospress.gr/article.php?id=41955
4. https://notospress.gr/article.php?id=42164
5. https://notospress.gr/article.php?id=41837
6. https://notospress.gr/article.php?id=41969
7. https://notospress.gr/article.php?id=41978
8. https://notospress.gr/article.php?id=42127
9. https://notospress.gr/article.php?id=41993
10. https://notospress.gr/article.php?id=42079

ΙΟΥΛΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=42541
2. https://notospress.gr/article.php?id=42624
3. https://notospress.gr/article.php?id=42554
4. https://notospress.gr/article.php?id=42528
5. https://notospress.gr/article.php?id=42322
6. https://notospress.gr/article.php?id=42296
7. https://notospress.gr/article.php?id=42461
8. https://notospress.gr/article.php?id=42312
9. https://notospress.gr/article.php?id=42298
10. https://notospress.gr/article.php?id=42622

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=42820
2. https://notospress.gr/article.php?id=42818
3. https://notospress.gr/article.php?id=42887
4. https://notospress.gr/article.php?id=43153
5. https://notospress.gr/article.php?id=42819
6. https://notospress.gr/article.php?id=42761
7. https://notospress.gr/article.php?id=42850
8. https://notospress.gr/article.php?id=42738
9. https://notospress.gr/article.php?id=43061
10. https://notospress.gr/article.php?id=42822

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=43969
2. https://notospress.gr/article.php?id=43898
3. https://notospress.gr/article.php?id=43263
4. https://notospress.gr/article.php?id=43392
5. https://notospress.gr/article.php?id=43414
6. https://bit.ly/3474f1L
7. https://notospress.gr/article.php?id=43386
8. https://notospress.gr/article.php?id=43865
9. https://notospress.gr/article.php?id=43257
10. https://notospress.gr/article.php?id=43964

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=44597
2. https://notospress.gr/article.php?id=44343
3. https://notospress.gr/article.php?id=44439
4. https://notospress.gr/article.php?id=44582
5. https://notospress.gr/article.php?id=44535
6. https://notospress.gr/article.php?id=44380
7. https://notospress.gr/article.php?id=44594
8. https://notospress.gr/article.php?id=44638
9. https://notospress.gr/article.php?id=44492
10. https://notospress.gr/article.php?id=43994


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=44719
2. https://notospress.gr/article.php?id=44781
3. https://notospress.gr/article.php?id=44798
4. https://notospress.gr/article.php?id=44861
5. https://notospress.gr/article.php?id=45303
6. https://notospress.gr/article.php?id=44893
7. https://notospress.gr/article.php?id=45304
8. https://notospress.gr/article.php?id=45302
9. https://notospress.gr/article.php?id=44788
10. https://notospress.gr/article.php?id=44909

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
1. https://notospress.gr/article.php?id=45542
2. https://notospress.gr/article.php?id=45604
3. https://notospress.gr/article.php?id=45824
4. https://notospress.gr/article.php?id=45472
5. https://notospress.gr/article.php?id=45705
6. https://notospress.gr/article.php?id=45503
7. https://notospress.gr/article.php?id=45813
8. https://notospress.gr/article.php?id=45448
9. https://notospress.gr/article.php?id=45752
10. https://notospress.gr/article.php?id=45603