ΣΠΑΡΤΗ. Ομάδα πολιτών της Σπάρτης με την κωδική ονομασία «Η Σπάρτη σε καλεί» δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους έναντι του Δήμου Σπάρτης για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα των προσφύγων στη Σπάρτη. Η ομάδα πολιτών θέτει εκ νέου ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.
Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώρα 20:00 θα συζητηθεί στην Ημερήσια Διάταξη το αίτημα της ομάδας πολιτών με τίτλο «Οι εξελίξεις του μεταναστευτικού».

Οι πολίτες κάνουν λόγο για:

«Μεθοδευμένη προσπάθεια του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα να κατευνάσει τα πνεύματα των πολιτών στην αντίδραση κατά της εγκατάστασης λαθρομεταναστών στην πόλη της Σπάρτης…»

«Δεν μπήκε θέμα όπως ορίζει ο Νόμος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην προσπάθεια να μάθουν οι πολίτες για ποιον λόγο δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους, υπήρχε και σχετικός εμπαιγμός…»

«Μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά και τις δηλώσεις αλληλεγγύης προς τους λαθρομετανάστες από τον σύλλογο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς ζητά να φοιτήσουν τα παιδιά των λαθρομεταναστών στο 2ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης…»

«Δεν γνωρίζει κανείς αν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί και περάσει τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις όπως ορίζεται και για τα ελληνόπουλα. Εδώ προκύπτει και θέμα ρατσισμού κατά των Ελλήνων…»

« Φήμες που μιλούν για δυο κρούσματα Μηνιγγίτιδας σε παιδιά των λαθρομεταναστών που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο Σπάρτα Ιν…

« Φήμες ότι έρχονται κρυφά την νύχτα κι άλλοι λαθρομετανάστες και διαμένουν σε διαμερίσματα…»

«Κατά πόσο γίνεται υγειονομικός έλεγχος στο ξενοδοχείο που διαμένουν καθώς μαγειρεύουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου με διάφορα σκεύη του εμπορίου και όχι στην κουζίνα του ξενοδοχείου και κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής...»

«Σαν πολίτες της Σπάρτης αλλά και της χώρας αυτής που είναι τόσο πολύ ταλαιπωρημένη όπως και ο ελληνικός λαός, που έχει ξεζουμιστεί με τους φόρους την μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και την ανεργία να χτυπά κόκκινο δεν θα ανεχτούμε άλλον εμπαιγμό και κοροϊδία από κανέναν, πλέον αναλαμβάνουμε πιο ενεργή δράση και δεν μένουμε άλλο στις συζητήσεις...»