Η Αθήνα και κυρίως το τι να δω στην Αθήνα ήταν πάντα κορυφαίος προορισμός για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Είτε πρόκειται για την πολιτιστική της κληρονομιά, τα μουσεία και τα μνημεία, τις παραλίες ή τον ήλιο, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ανακαλύψετε. Για να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει σε αυτή την αστική ζούγκλα, παρακάτω υπάρχουν μερικοί από τους πιο cool δρόμους και πλατείες για να επισκεφθείτε στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ερμού

Συνδέοντας την περιοχή του Κεραμεικού με την πλατεία Συντάγματος, η οδός Ερμού είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας. Πράγματι, είναι ένας από τους ακριβότερους εμπορικούς προορισμούς στην Ευρώπη, και η πληθώρα των καταστημάτων μόδας την καθιστά μια εξαιρετικά πολυσύχναστη περιοχή. Μικρά καφέ και εστιατόρια όπου μπορείτε να κάνετε ένα καλό διάλειμμα μετά τα ψώνια σας στους γύρω δρόμους.

Αδριανού

Μια άλλη κύρια αρτηρία στο κέντρο, η Οδός Αδριανού συνδέει το Θησείο με την Αψίδα του Αδριανού και χωρίζεται σε δύο περιοχές, την άνω πλάκα και την κάτω πλάκα, που περιλαμβάνει το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα. Ο δρόμος φιλοξενεί πολλά καταστήματα κυρίως καταστήματα με σουβενίρ και διασχίζει γραφικές μικρές πλατείες. Σύμφωνα με τους Greek TravelTellers, ένα ταξιδιωτικό γραφείο που βοηθά τους ψαγμένους ταξιδιώτες να βυθιστούν στον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες μέσα από μοναδικές ξεναγήσεις και αφήγησης, σας συνιστούν, να μην παραλείψτε να κάνετε μια παράκαμψη και να επισκεφθείτε τους πίσω δρόμους για να πάρετε μια πραγματική αίσθηση της πλάκας. Ενώ είναι σίγουρα μια περιοχή που συχνάζουν τουρίστες, οι ντόπιοι απολαμβάνουν επίσης βόλτες το Σαββατοκύριακο κατά μήκος του δρόμου.

Πανεπιστημίου

Αυτός ο σημαντικός μοναδικός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας αρχίζει από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλία (και Σύνταγμα) και τελειώνει στην Ομόνοια. Ο δρόμος έχει μερικά αρχιτεκτονικά πετράδια, όπως η «νεοκλασική τριλογία» (το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών και η εθνική βιβλιοθήκη), η Τράπεζα της Ελλάδας, το Νομισματικό Μουσείο καθώς και αρκετά νεοκλασικά αρχοντικά.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Με κατεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, ο Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνορεύει με τη νότια πλαγιά της Ακρόπολης, ξεκινώντας από την Αψίδα του Αδριανού και πηγαίνοντας στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου γίνεται οδός Αποστόλου Παύλου. Αυτός ο δρόμος είναι απασχολημένος με ντόπιους και τουρίστες, οι οποίοι θαυμάζουν την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης. Ολοκληρώστε τη βόλτα σας σε ένα από τα πανέμορφα καφέ της περιοχής.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αν και τεχνικά δεν είναι δρόμος, η πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι μια όμορφη τοποθεσία που περιβάλλεται από καφέ και εστιατόρια. Σε πολλούς Αθηναίους αρέσει να συχνάζουν στην πλατεία για να καθίσουν σε μια βεράντα απολαμβάνοντας καφέ αργά το απόγευμα. Αυτός ο ζωντανός προορισμός γίνεται πολυσύχναστος τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτές ήταν κάποιες ιδέες για το ποιοι είναι οι πιο cool δρόμοι και πλατείες στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να επισκεφθείτε την Αθήνα αν μένετε στην επαρχία ή το εξωτερικό μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό γραφείο, έτσι ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά στην εκδρομή σας.