Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Ο νεοραγιαδισμός, η πελατειακή σχέση πολίτη - πολιτικού, ο κυνισμός του μέσου πολίτη για τα κοινά είναι η εικόνα στον καθρέφτη.
Παράλληλα πίσω από ιδεολογήματα κλυδωνίζεται η ομαλή και ασφαλής λειτουργία της αστικής δημοκρατίας.
Στο δια ταύτα η σημερινή κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τα επικοινωνιακά τρικ της τηλεοπτικής εικόνας, χωρίς στην ουσία να δίνει λύσεις για το σήμερα και κυρίως για το αύριο, για τις γενιές της πατρίδας που έπονται.
Το να φαίνεται αρεστή σε κοινωνικές ομάδες με φοροαπαλλαγές και αυξήσεις, σημαίνει και αποτυπώνει την μετάθεση του λογαριασμού.
Από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες υπονομεύει τις αλλαγές στη παιδεία για το νοικοκύρεμα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τα φαινόμενα βίας, ανομίας και παραβατικότητας.

Είναι αυτά σωστά;
Τα συμπεράσματα τα αφήνω στην κρίση σας και θέτω κάποιους προβληματισμούς.
Είναι αλήθεια πως τα χρόνια της λιτότητας, της κρίσης και των μνημονίων, τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη είδαν δραματικά το εισόδημά τους να μειώνεται και ασφαλώς πρέπει να ανακουφιστούν.
Εκεί που διαφωνώ, είναι πως η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο για ένα σταθερό, δίκαιο, βιώσιμο φορολογικό σύστημα με σκοπό τη φορολογική δικαιοσύνη καθώς και στο να δοθούν κίνητρα για εγχώριες και ξένες επενδύσεις και ο επενδυτής να επενδύσει σε ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση με το να εμποδίζει τις αλλαγές στη παιδεία χαϊδεύει τις συντεχνίες, αλλά έχει δίκιο που μάχεται για γενναία χρηματοδότηση του δημόσιο χαρακτήρα της.

Κλείνοντας θεωρώ πως από τα δικαιώματα απορρέουν και υποχρεώσεις έτσι ώστε να πετύχουμε το εφικτό για όλες και όλους εμάς.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr