ΑΡΚΑΔΙΑ. Tο Χιονοδρομικό Κέντρο του όρους Μαίναλον βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981μ.).

Ανήκει στον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και απέχει 162 χλμ. από την Αθήνα, 120 χλμ. από την Καλαμάτα, 90 χλμ. από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη.
Είναι το κοντινότερο στην Αθήνα. Aπό την Εθνική Οδό θα βγείτε στην έξοδο αμέσως μετά τα διόδια Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Λεβίδι, που είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση, θα περάσει το χωριό Κάψια και θα στρίψει για το Χιονοδρομικό στις πινακίδες που θα συναντήσει αριστερά του τρία χιλιόμετρα μετά το Κάψια.

Μετά από 90 λεπτά άνετης οδήγησης βρίσκεστε σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Σε ένα από τα πιο όμορφα ελατοδάση της χώρας, πασίγνωστο για τους μύθους του και την ομορφιά του.

Η προσέγγιση στην περιοχή του χιονοδρομικού γίνεται από το χωριό άνω Καρδαρά και από τη Βυτίνα και καταλήγουν στο οροπέδιο της Οστρακίνας.

Xρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την οδήγηση τον χειμώνα σε ορεινό δίκτυο. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες ανεξάρτητα από τον τύπο του οχήματος που οδηγείτε. Η χρήση χειμερινών ελαστικών σε συνδυασμό με την ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων για πιο ακραίες συνθήκες, είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

Δείτε live εδώ