Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να κάνουν την άσκηση συνήθεια αλλά δεν ξέρουν το πως ή δεν έχουν κίνητρο. Είναι γνωστό ότι η άσκηση έρχεται παρέα με την σωστή διατροφή και η αναζήτηση φυσικών τροφών που να είναι ποιοτικά και να καλύπτουν τις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου ολοένα και αυξάνεται. Αυτή ήταν και η κινητήριος δύναμη των ανθρώπων που ίδρυσαν την Nhi Health Ingredients που μας προσφέρει τώρα φυσικά προϊόντα υγείας, υψηλών προδιαγραφών με στόχο την διατήρηση της καλής μας υγείας αλλά και ομορφιάς.

Φυσικά, τα προϊόντα από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Η αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς μας όμως μπορεί. Είναι δύσκολο να αλλάζουμε συνήθειες και γι’ αυτό υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την επίτευξη του στόχου σας.

1. Αναπτύξτε ένα τελετουργικό για να κάνετε την αρχή ευκολότερη

Οι συνήθειες είναι συμπεριφορές που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Με άλλα λόγια, εάν δεν τις ακολουθείτε σταθερά, τότε δεν θα σας γίνουν συνήθεια. Η οικοδόμηση νέων συνηθειών είναι απλώς μια εξάσκηση μέσα στο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι εάν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε το ξεκίνημα σας πιο εύκολο, τότε θα μπορέσετε να κάνετε πιο εύκολη την οικοδόμηση μιας συνήθειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τελετουργίες και οι ρουτίνες είναι τόσο σημαντικές. Εάν μπορείτε να αναπτύξετε ένα τελετουργικό που καθιστά την εκγύμναση αυτόματη, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να την ακολουθήσετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε έναν χώρο ή ένα γυμναστήριο που θα σας παρακινεί να πηγαίνετε. Το Fitnovation.gr, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος όπου υπό τις οδηγίες καταρτισμένων προπονητών στο χώρο του fitness και της καλλισθενικής γυμναστικής μπορείτε να κάνετε την γυμναστική ως τρόπο ζωής.

2. Ξεκινήστε με μια άσκηση που είναι απίστευτα εύκολη

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε την άσκηση μια συνήθεια είναι να ξεκινήσετε με μια άσκηση που είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να την κάνετε ακόμη και όταν έχετε χαμηλά τα επίπεδα της θέλησης και δεν έχετε κίνητρο να πάτε στο γυμναστήριο. Με τα λόγια, ξεκινήστε με κάτι που είναι τόσο εύκολο που δεν μπορείτε να πείτε όχι.

Αγωνίζεστε να βρει κίνητρο για να πάτε για ένα τρέξιμο; Απλώς γεμίστε το μπουκάλι σας και βάλτε τα παπούτσια. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε για να θεωρηθεί ότι προπονηθήκατε με επιτυχία. Συχνά, αυτή η μικρή εκκίνηση των 2 λεπτών θα είναι αρκετή για να σας δώσει κίνητρο και να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την άσκηση.

3. Εστίαση πρώτα στη συνήθεια και αργότερα στα αποτελέσματα

Η τυπική προσέγγιση για μια σωστή διατροφή και μια σωστή άσκηση είναι να επικεντρωθούμε πρώτα στα αποτελέσματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν με κάποιο είδος στόχου. “Θέλω να χάσω αυτά τα κιλά μέσα στους επόμενους τόσους μήνες” κτλ.

Αυτό όμως που έχει σημασία στην αρχή είναι η δημιουργία μιας νέας ρουτίνας στην οποία θα επιμείνετε. Όχι τόσο στα αποτελέσματα που θα πάρετε. Με άλλα λόγια, τους πρώτους 6 μήνες, είναι πιο σημαντικό να μην χάσετε προπόνηση παρά να κάνετε πρόοδο. Μόλις γίνετε ο τύπος του ατόμου που δεν χάσει προπόνηση, τότε μπορείτε να ανησυχείτε για την πρόοδο και τη βελτίωση. Επίσης μαζί με την άσκηση πρέπει να κάνετε συνήθεια και το πρωινό. Υπάρχουν άπειρες ιδέες για υγιεινό και νόστιμο πρωινό που μπορείτε να δοκιμάσετε και να εντάξετε στην ρουτίνα σας.

Μόλις δημιουργήσετε τη συνήθεια, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες τρόπους βελτίωσης. Χωρίς τη συνήθεια, κάθε στρατηγική είναι άχρηστη.