ΣΠΑΡΤΗ. Aν στη ζωή αυτό που δίνει την «νοστιμιά» είναι οι λίγες καλές στιγμές ψυχαγωγίας και ανάτασης ψυχής, τότε η «Ταϋγέτη» μπορεί να καυχάται ότι ξέρει πολύ καλά την συνταγή για μια ζωή πιο ευχάριστη και καλαίσθητη.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» ήταν ιδανική. Ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο των τραγουδιών με την μουσική εξαιρετικά σμιλεμένη να ανοίγει τα φύλλα της καρδιάς κάθε ακροατή, το βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου.

Στην κατάμεστη σάλα του κέντρου «Αλάμπρα» άπαντες απήλαυσαν μια ποιοτική βραδιά. Φιλόξενη υποδοχή, άρτια οργάνωση, εκλεκτό μενού, ζεστή ατμόσφαιρα και μια χορωδία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Φωτεινής Δημάκου – Σακέτα που συνεπήρε το κοινό με ένα ανάλαφρό πέταγμα στο ελληνικό τραγούδι. Για να δώσει την σκυτάλη στον αγέρωχο κ. Νίκο Ψυχογιό ο οποίος με τη σειρά του «ράγισε» τον αμείλικτο χρόνο και έφερε κοντά όλες της παρέες, νέους και ώριμους, να τραγουδούν μαζί, αξέχαστα τραγούδια.

Η μικτή χορωδία της Ταϋγέτης, η Μαντολινάτα, η μαέστρος στο πιάνο συνηγορούσαν για να αναδειχθούν ύμνοι και τραγούδια των Χριστουγέννων, αξέχαστες μελωδίες της Ελληνικής Οπερέτας και της Παλαιάς Αθήνας, αλησμόνητα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, το νέο κύμα και αγαπημένα από το έντεχνο ελαφρολαϊκό τραγούδι.
Ένα θερμό και διαρκές χειροκρότημα ήταν η επιβράβευση στην ακούραστη στον πηγαίο ερμηνευτή, στους παλαιούς και νέους Χορωδούς και στη Μαντολινάτα.
Ευχές, τραγούδια και αυθεντική γιορτινή ατμόσφαιρα που κάνει το επόμενο ραντεβού της Ταϋγέτης ακαταμάχητο.

Το notospress.gr παρουσιάζει αποσπάσματα από την όμορφη αυτή εκδήλωση (43’)