Ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Καλαμάτας για να απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εξ αμελείας θα οδηγηθεί σήμερα η 24χρονη Γεωργιανή, που την Τετάρτη εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα.

Εξάλλου ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Ηλίας Αξιοτόπουλος, και γυναίκες αστυνομικοί από το Επιτελείο της Διεύθυνσης (φωτο) πήγαν την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και είδαν το μωρό που η μητέρα του πέταξε την Τετάρτη στα σκουπίδια. Μαζί ήταν και η γυναίκα αστυνομικός που μαζί με το συνάδελφό της έβγαλαν το λίγων ημερών αγοράκι από τον υπόγειο κάδο απορριμμάτων και το μετέφεραν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται στην Παιδιατρική μέχρι να μεταφερθεί στο “Μητέρα”. Ο διευθυντής Αστυνομίας και οι συναδέλφισσές του μετέφεραν με την ευκαιρία τα ρούχα και άλλα βρεφικά είδη τα οποία συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Μεσσηνίας για τις ανάγκες του μωρού.

Εν τω μεταξύ , ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργιανής μητέρας, Κώστας Κρόμπας, γνωστοποίησε ότι έρχεται στην Ελλάδα από τη Γεωργία η μητέρα της. Η κατηγορουμένη δεν έχει εδώ συγγενείς, παρά μόνο φίλους ομοεθνείς της οι οποίοι τη φιλοξενούσαν περιστασιακά στην Καλαμάτα, καθώς παλιότερα ζούσε στην πόλη και φρόντιζε μια ηλικιωμένη.

Πηγή: Eλευθερία