ΓΥΘΕΙΟ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση του συμβουλίου του σωματείου και αίτημά τους προκειμένου να ενημερώσουν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για το έργο, την κατάσταση, τις δυνατότητες και τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Το σωματείο εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Διονυσία Κρέζου και η Αντιπρόεδρος κα Θεολογίδου Δήμητρα.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης, στο καλωσόρισμά του δήλωσε ότι η κοινωνία δε μπορεί να μιλά για ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα δε δύναται να βελτιώνεται χωρίς δομές υγείας που θα καλύπτουν τόσο τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού όσο και τις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, κα Κρέζου, έθεσε υπόψη της Διοίκησης στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του Νοσοκομείου Μολάων, αλλά και τις ανάγκες σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές. Ανέπτυξε ιδιαίτερα τις αυξημένες ανάγκες της μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από τη Διοίκηση και το Σωματείο για την επέκτασή της, την καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού (λειτουργία Συμβουλίων Κρίσης), την ιδιαιτερότητα της νότιας Λακωνίας (απομακρυσμένες περιοχές, κάλυψη τουριστικής περιόδου), που καθιστά επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης και διοικητικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου, αλλά και την παροχή κινήτρων (πχ δωρεάν διαμονή) για την επίλυση του προβλήματος των χαμηλών οικονομικών απολαβών, γεγονός που αποτελεί αντικίνητρο για την ανάληψη υπηρεσίας στην περιοχή.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία που παρέθεσε η κα Κρέζου και δήλωσε πως είναι γνωστό το έργο του νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στη Λακωνία, τονίζοντας πως αυτό επιτυγχάνεται με την αμέριστη αφοσίωση και προσπάθεια όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. Το Επιμελητήριο θα μελετήσει τόσο τα στοιχεία όσο και τα αιτήματα και θα τα εντάξει στο πλαίσιο των προτάσεών του προς την κεντρική διοίκηση για την ικανοποίησή τους.