ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σπαρτιατικός ΓΣ το Σαββατοκύριακο 14 και15 Δεκεμβρίου έδωσε 4 πολύ σημαντικά παιχνίδια για διαφορετικούς λόγους το καθένα και πέτυχε το απόλυτο των νικών.

Στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής των ανδρών πέτυχε τη δεύτερη νίκη εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα του ΓΣ Άργους, σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό με εντυπωσιακές φάσεις εκατέρωθεν. Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ακόμα όταν πίεσε ο αντίπαλος πάντα έβρισκε τις λύσεις για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι επιβλήθηκε με 1-3 (20-25,22-25,25-23,18-25) δείχνοντας ότι και φέτος οι στόχοι είναι υψηλοί και συνέχεια της περσινής εντυπωσιακής πορείας που έχασε στο νήμα το στέμμα του πρωταθλητή.

Σύνθεση:

Προπονητής: Ρηγάκος Ι.

Σταυρόπουλος Κ, Κυριακάκος Η, Μήτσιας Β, Ρηγάκος Γ, Καραγιαννάκος Β, Αποστολάκος Π, Ρηγάκος Δ, Αθανασάκος Κ, Δαραβίγκας Π, Μπακατσέλος Π, Φουντούκης Στ, Κονίδης Β.

Ίδιο ακριβώς ήταν και το εκτός έδρας αποτέλεσμα στο Κιάτο για τους εφήβους, οι οποίοι επιβλήθηκαν με 1-3 (26-24,10-25,17-25,24-26) του ιστορικού Άρατου 1893 Κιάτου και με την νίκη αυτή σφράγισαν και μαθηματικά το εισιτήριο της πρόκρισης στο final 4 της ΕΣΠΕΠ που θα πραγματοποιηθεί την 1η εβδομάδα της νέας χρονιάς.

Σύνθεση:

Προπονητής: Ρηγάκος Ι.

Αποστολάκος Π, Καινούριος Γ, Αθανασάκος Κ, Δαραβίγκας Π, Κονίδης Κ, Μπακατσέλος Π, Φουντούκης Στ, Κονίδης Β.

Σπουδαία εμφάνιση και διπλό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής Errea Sports, πέτυχε και η γυναικεία ομάδα. Το απόγευμα της Κυριακής αντιμετώπισε στη Πάτρα την Ολυμπιάδα σε ένα αγώνα η σημαντικότητα του οποίου για της δυο ομάδες περιγράφεται απόλυτα από την φράση «ο θάνατος σου, η ζωή μου» καθώς οι δυο ομάδες παλεύουν για την σωτηρία τους.

Οι μικρές του Σπαρτιατικού ΓΣ βρέθηκαν με τη πλάτη στον τοίχο καθώς έμειναν πίσω στο σκορ με 2-0 σετ αλλά δείχνοντας απίστευτο θάρρος και μαχητικότητα επιβεβαιώνοντας το ιστορικό τους dna έκαναν την ανατροπή στα επόμενα σετ και πήραν την λαμπρή νίκη με 2-3 (25-22,26-24,5-25,29-31,14-16). Η νίκη αυτή πέραν της βαθμολογικής σημασίας της έχει και ιστορική καθώς αποτελεί την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας απέναντι σε οποιαδήποτε Αχαϊκή ομάδα μέσα στην Πάτρα.

Σύνθεση:

Προπονητής: Κωνσταντόπουλος Μ.

Β. Προπονητή: Σταυρόπουλος Κ.

Καπετάνιου Ει, Λαμπρινού Κ, Τσεμπελή Αθ, Πλειώτα Μ, Φουντούκη Ε, Ρηγάκου Κ, Παπασπυριδάκου Α, Κανελλίδη Γ, Βλαχοκωνσταντή Μ, Πετράκου Λ, Καπετανέα Ε, Κάκκα Σ.

Ντεμπούτο με μια νίκη και μια ήττα έκαναν όμως και οι μικρούλες του Σπαρτιατικού ΓΣ στην ηλικιακή κατηγορία των παγκορασίδων 1 και 2. Μια πολύ σημαντική ημέρα για την ψυχολογία τους καθώς πολλές από αυτές έδωσαν τον πρώτο επίσημο αγώνα τους. Η ομάδα των παγκορασίδων 1 ηττήθηκε 0-3 και η ομάδα των παγκορασίδων 2 επιβλήθηκε 3-1, εντός έδρας με τις αντίστοιχες ομάδες του ΝΟ Ποσειδώνα Καλαμάτας.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 1 ΣΥΝΘΕΣΗ:

Προπονητής: Κωνσταντόπουλος Μ.

Μπεμπέτσου, Τάγκαλου, Σκούρου, Κανελλοπούλου, Μαλαβάζου, Πίκουλα, Κοντού, Μπουρούνη, Παπαϊωάννου, Διακουμάκου

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2 ΣΥΝΘΕΣΗ:

Προπονητής: Κωνσταντόπουλος Μ.

Κάκκα, Πλειώτα, Μελά, Αίβαλιώτη, Πρίφτη, Τζανέτου, Ροζακλή, Γκούμα.

Τέλος «το κερασάκι στην τούρτα» των ευχάριστων ειδήσεων ήρθε την Τρίτη 17/12 με την κλήση στη προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας παίδων (Κ-18) ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του αθλητή μας Κονίδη Βασίλειου. Είναι η πρώτη κλήση αθλητή του βόλει στην ιστορία του Σπαρτιατικού ΓΣ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και μας γεμίζει με ιδιαίτερη περηφάνια. Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο του Λακωνικού βόλεϊ, ο οποίος προέρχεται από την ΑΕ Φάριδος και πέρσι αγωνιζόταν με τα χρώματα της ομάδας της Καλαμάτας ’80 και του ευχόμαστε καλή πρόοδο.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, που μας στηρίζουν το τμήμα του βόλλευ στην φετινή πολύ απαιτητική χρονιά:

Αββαείο Brewery, Αγροάξων, Brazcanco Coffee, Bourounis Bebe, Hot n’ Ice Cafe, Ημίχρονο Σπορ, Κοντογιάννος Auto, Koumari - Sgoupakou language school, Λακωνική Μεταφορική, Λέσχη Σύμμετρον Cafe Bistro, Lumen.gr -φωτισμός, Βυζάντιο Hotel, Νιάρχος σχολή οδηγών, Πάλλη Beauty Spa, Plexiart Shop, Ταϋγετος Μεταφορική, Τσικάκης - Γιαννόπουλος ΑΕ & ΒΕ, Work Out Gym.