Με λακωνική υπογραφή πραγματοποιήθηκε το Πρωτοποριακό Διεθνές Πανεπιστημιακό Ιατρικό Συνέδριο για τα νέα Ιατρικά Δεδομένα και τις καινοτόμες Θεραπευτικές Επιλογές και Ιατρικές Παρεμβάσεις στην Αλληλεπίδραση Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων με Τιμητική Συμμετοχή της Ακαδημαϊκού και Πρυτάνεως Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ.

EΛΛΑΔΑ. Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Ιατρικό Συνέδριο Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων με θέμα « Από τα Γονίδια στις Ψυχοπαθολογικές Εκδηλώσεις» που διοργάνωσε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Electra Palace στις 29,30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019, η Διεθνής Εταιρεία Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ INTERNATIONAL SOCIETY FOR RESEARCH OF INTERPLAY BETWEEN MENTAL AND SOMATIC DISORDERS (I.S.R.I.M.S.D) (www. psychosomaticmed.com).

Επικεφαλής και ψυχή της όλης προσπάθειας ο Dr.Εμμανουήλ Ρίζος MD, Ph.D, Αναπληρωτςή Καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ) και Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ και της Επιστημονικής -Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Με την τιμητική συμμετοχή και βράβευση της Ακαδημαϊκού και Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, την συμμετοχή 167 ομιλητών Πανεπιστημιακών Ιατρών, Ιατρών όλων των Ειδικοτήτων καθώς και πλήθους επαγγελματιών υγείας και 480 συνέδρων αναδείχθηκε με τεράστια επιτυχία η πρωτοπόρα για τα ιατρικά δρώμενα πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσέγγιση και αναλυτική προβολή της διάδρασης των ψυχικών και σωματικών νοσημάτων.

Παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα από τις μοριακές και κλινικές μελέτες που καταδεικνύουν την διάδραση και τη συννοσηρότητα μέσω γενετικών, επιγενετικών παραγόντων και ιατρικών μηχανισμών που για πρώτη φορά αναδεικνύονται και αποτελούν κριτήριο στην εφαρμογή νέων ιατρικών μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενειών. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ και της Επιστημονικής -Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ιατρός Dr.Εμμανουήλ Ρίζος Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ), αφού ευχαρίστησε και δημόσια την εκ Σπάρτης σύζυγό του κ. Τώνια Πρίμπα Δικηγόρο Αθηνών και Νομικό Σύμβουλο της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ για την εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα της να συγκεραστούν οι ιατρικές ειδικότητες με την νομική ίδρυση της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ, καθώς και για την μέγιστη συμβολή της στην επιτυχία, μας δήλωσε ότι το παρόν Συνέδριο δεν ήταν απλά ένας Μαραθώνιος αλλά ένα Ιατρικό Σπάρταθλον για την ανάδειξη νέων πρωτοποριακών δεδομένων για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σωματικών και ψυχικών ασθενειών όχι μονοδιάστατα αλλά μέσα από την διάδραση και την αλληλεπίδραση.

Όπως μας τόνισε ιδιαίτερα είναι απαίτηση διεθνώς, οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων να αυξήσουν το επίπεδο των γνώσεών τους όχι μόνο σε κλινικό επίπεδο που είναι επιβεβλημένο, αλλά και σε μοριακό, κυτταρικό, γενετικό και επιγενετικό επίπεδο με στόχο την πολύπλευρη και πολυδιάστατη και τελικώς ολοκληρωμένη και επιτυχή θεραπεία των ασθενών μας.

Η μεγάλη θεματολογία του Συνεδρίου, οι ομιλίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι προσβάσιμα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ: www.psychosomaticmed.com και στο facebook :Διεθνής Εταιρεία Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων).

Όραμα και μεθοδευμένη επιδίωξη της Σπαρτιάτισσας Τώνιας Πρίμπα, Δικηγόρου Αθηνών και Νομικής Συμβούλου της Διεθνούς Εταιρείας Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων αποτελεί η πραγματοποίηση καινοτόμων διεθνών και πανελληνίων ιατρικών συνεδρίων στη Σπάρτη και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας με σκοπό όχι μόνο την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας αλλά και τα αυτονόητα εξαιρετικής σημασίας επακόλουθα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλη την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό ήδη προαναγγέλθηκε η πραγματοποίηση από την Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ νέου Ιατρικού Συνεδρίου στις 20-21-22 Μαρτίου 2020 στη Σπάρτη στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.