ΣΠΑΡΤΗ. Σκηνές φρίκης που θα έπρεπε να βλέπει κανείς μόνον στη ζούγκλα είδαν οι πολίτες της Σπάρτης σήμερα το πρωί (Τετάρτη 18/12/19) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Αντί των αγγέλων και της εορταστικής ατμόσφαιρας έβλεπαν δύο πεινασμένα σκυλιά να εγκλωβίζουν και να κατασπαράζουν έναν γάτο…
Κάποιοι νέοι έστρεφαν το βλέμμα αλλού. Κάποιοι παλαιότεροι βρήκαν την ψυχραιμία να καλέσουν τον οδοκαθαριστή να «καθαρίσει» την πλατεία.
Ο σκύλος όπως θα δείτε, αναζητά με αγωνία το θήραμά του που βρίσκεται πλέον στον σάκο απορριμμάτων.
Όταν αυτά συμβαίνουν Χριστουγεννιάτικα στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος. Αντιθέτως θα πρέπει να ανησυχούμε ακόμα και για την ασφάλεια των πολιτών.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν κατόρθωσε να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων. Άφησε μελανά σημεία στην πόλη…
Η νέα Δημοτική Αρχή απ’ ότι φαίνεται πρέπει να ανασκουμπωθεί γιατί οι πόροι του Κράτους είναι πενιχροί.

600.000€ για τη βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων. Στη Σπάρτη 9.000€

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με απόφαση που υπέγραψε, ενέκρινε τη χρηματοδότηση 600.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία.

Δήμος Σπάρτης
Καταφύγιο: 6.683,86€
Σίτιση: 2.170,05€
Σύνολο: 8.853,91€