ΣΠΑΡΤΗ. Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης και των Επικεφαλής των Παρατάξεων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η Δεκεμβρίου 2019, ελήφθη σχετική απόφαση του Σωματείου «Απελλα», όπου με ευθύνη και ενέργειες του, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 από ώρα 15:00 έως 19:00 στο παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης μυστική ψηφοφορία στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης προκειμένου να εκφράσουν - δια μυστικής ψήφου - την άποψή τους επί της αλλαγής ή μη του εξωτερικού χρωματισμού των ταξί από κόκκινο σε λευκό.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με συμμετέχοντες παρατηρητές από την πλευρά του Δήμου, τον κ. Μακρή Χρήστο, σύμβουλο του Δημάρχου Σπάρτης και την κα Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου, σύμβουλο της τοπικής Κοινότητας Σπαρτιατών τους οποίους θερμά ευχαριστεί το Σωματείο για τη συμβολή τους.

Υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης, δεδομένου ότι προσήλθαν και ψήφισαν πενήντα οκτώ (58) ιδιοκτήτες επί εξήντα τριών (63) ταξί, ήτοι το 92%.
Επί του αποτελέσματος της ψηφοφορίας διαπιστώθηκαν:
Τριάντα τέσσερις (34) προτιμήσεις-ψήφοι για το λευκό χρωματισμό (58,62%).
Είκοσι τέσσερις (24) προτιμήσεις - ψήφοι για τον – υφιστάμενο - κόκκινο χρωματισμό (41,38%).