17 Δεκέμβρη γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα16-12-2019 16:43   

ΓΥΘΕΙΟ. Αύριο  17 Δεκεμβρίου είναι η Γιορτή των Τριών Παίδων Εν Καμίνω και γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Το πρωί στο Γύθειο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης κκ Χρυσόστομου. Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου ξενοδοχείου Las στο Γύθειο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην οποία θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίου πυροπροστασίας των υπαλλήλων του Δήμου Ανατολικής Μάνης και  αναμνηστικές πλακέτες σε απόστρατους πυροσβέστες που υπηρέτησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Γυθείου. Το notospress μίλησε με τον Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου τον Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο που μας ενημέρωσε ότι επίσης «θα απονεμηθούν και δύο πλακέτες στους Δημάρχους των Δήμων Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, επειδή αυτοί οι δυο Δήμοι έχουν χρηματοδοτήσει για να ιδρυθούν οι δύο εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί που υπάρχουν στη Λακωνία, οι οποιοι είναι δύο από τους οκτώ  εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα».

Λίγα λόγια για την αυριανή γιορτή:

Πηγή: sansimera.gr

«Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β' τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουχοδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.»

Ετικέτες: Πυροσβεστική
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ