ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στα 10 μποφόρ έφτασαν ριπές ανέμου στην Καρδαμύλη, κατατάσσοντάς τη δεύτερη πανελλαδικά στους ισχυρότερους ανέμους που συνόδευαν την κακοκαιρία “Ετεοκλής”-Πανελλαδικό ρεκόρ βροχόπτωσης για την Αλαγονία.

Την Κρήτη “σαρώνει” αυτή την ώρα (12.30) η κακοκαιρία “Ετεοκλής”-όπως καταγράφεται από το Δίκτυο κεραυνικής δραστηριότητας Lightning and Thunderstorms in Real Time

Ελαφρώς νοτιότερη από την αρχικά εκτιμηθείσα τροχιά ακολουθεί το βαρομετρικό χαμηλό που συνδέεται με την κακοκαιρία Ετεοκλής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14/12. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για το υπόλοιπο του Σαββάτου ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ιδιαίτερα έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα πνέουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Αιγαίο. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός (βροχή) που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 14/12 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».