Το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» ανοιχτά του Ναυπλίου

13-12-2019 11:30   

ΝΑΥΠΛΙΟ. Το απόγευμα τις Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Ναυπλίου μπόρεσαν να δουν το  πολεμικό πλοίο «Χίος». Το πολεμικό μετέφερε Δόκιμους του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για ένα αρματαγωγό, τύπου JASON (LST), ένα από τα πέντε Α/Γ τα οποία κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από παραγγελία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Καθελκύσθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1988 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 30 Μαΐου, με πρώτο κυβερνήτη τον Αντχο Γ. Ντούνη ΠΝ.

Η παράσταση του Θυρεού αποτελείται από άγκυρα, στο άνω αριστερό μέρος και χαρτογραφική απεικόνιση της ομώνυμης νήσου με ναυτικό ανεμολόγιο, στο κάτω δεξιό. Έχει διαστάσεις  116/15,3/3,4 μέτρα και εκτόπισμα: 4.400 τόνους. Το πλοίου έχει πλήρωμα 120 άτομα. Φέρει οπλισμό ένα πυροβόλο OTO Melara 76/62, 2 δίδυμα αντιαερoπορικά BOFORS 40L/70, 2 αντιαεροπορικά πυροβόλα Rheinmetall 20 χιλ. Μπορεί να μεταφέρει  22 άρματα μάχης ,οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς καθώς και 287 άνδρες και με δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου.

ΦΩΤΟ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Ετικέτες: Αρματαγωγό Ναύπλιο Μπουγιώτης - Ρασσιάς
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ