ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Παναγιώτης Κρυπωτός, λάκωνας πολίτης δημοσιοποίησε πρότασή του, με αποδέκτη τον Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, σχετικά με το πρόβλημα των Προσφύγων / Μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τον τελευταίο καιρό, κι όσο η κοινωνική πίεση για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης μεγαλώνει, ο δήμαρχος Σπάρτης δηλώνει "κατηγορηματικά αντίθετος με την έλευση μεταναστών στην πόλη μας".
Ωστόσο, όπως έχω δηλώσει ξανά, αμφισβητώ ευθέως την ειλικρίνειά του.
Όντας παράγωγο του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος δήμαρχος μάλλον λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας με αυτές τις δηλώσεις του. Και, δυστυχώς, η ίδια θέση του "διαφωνώ, αλλά αποδέχομαι" εκφράζεται κι από την μείζονα αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου.

Για να έχουμε, λοιπόν, μια ξεκάθαρη απάντηση θα προτείνω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αποφασίστε επιτέλους κύριε Δούκα αν εξυπηρετείτε τα συμφέροντα τις τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Σπάρτης ως εκλεγμένος δήμαρχος, η αν είστε συνεχιστής τις πολιτικής σταδιοδρομίας που είχατε και εξυπηρετείτε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις. Αν, όντως, νοιάζεστε για τον δήμο Σπάρτης κάνετε πράξη τα λεγόμενα σας και συγκαλέστε δημοτικό συμβούλιο με την συμμετοχή όλων των δημάρχων τις
Λακωνίας. Και σε αυτό το συμβούλιο λάβετε ομόφωνα απόφαση κατά της μετεγκατάστασης παράνομα εισερχόμενων στην χώρα μεταναστών στον νομό
Λακωνίας. Έπειτα κοινοποιήστε την απόφαση στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις που έρχονται στον τόπο μας.

Αν αρνηθεί μια τέτοια αυτονόητη κίνηση, όλοι οι Λάκωνες οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο δήμαρχος Σπάρτης υποκρίνεται ότι δήθεν διαφωνεί με την κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική και στην πραγματικότητα αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα της Σπάρτης και της λακωνικής γης, προς όφελος των επιταγών της παγκοσμιοποίησης».