ΑΜΥΚΛΕΣ. Άισθηση έκανε το δημοσίευμα του notospress.gr ου υπογράφει ο Τ. Ευόρας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Αμύκλες. Παρουσιάζει δεκάδες προβλήματα που θα μπορούσε να έχει επιλύσει άμεσα ή έμμεσα ο Δήμος. Έπεται και συνέχεια.
Ωστόσο μία από τις αναφορές του δεν βρίσκει σύμφωνο τον Σύλλογο Κυριών Αμυκλών.

Ο Τ. Ευόρας έγραψε:
«Ο προαύλιος χώρος του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος είναι σε άθλια κατάσταση… Παγκάκια κατεστραμμένα, καλάθια απορριμμάτων διαλυμένα, οι φοίνικες νεκροί με πεταμένα τα κλαδιά τους… Ένας ψύκτης νερού σε αχρηστία… Και στο εσωτερικό του κοινοτικού καταστήματος λειτουργεί ιδιωτικό χοροδιδασκαλείο… (Την αλήθεια της καταγγελίας πολιτών οφείλει να διερευνήσει ο Δήμος…)»

Η κ. Μαρίκα Παπαδοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου σχολιάζει:

«Θα ήθελα, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών Αμυκλών, να απαντήσω στο πρόσφατο δημοσίευμα που αφορούσε την τοπική κοινότητα των Αμυκλών. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφέρω πως είναι γνωστά και αποδεκτά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Παρ´ολα ταύτα οι δραστηριότητες πλαισιώνονται από τους συλλόγους της περιοχής μας. Στοχεύουν καθαρά σε μια κοινωνική τοπική προσέγγιση και οχι σε ατομικές ιδιωτικές κερδοσκοπικές προθέσεις που λαμβάνουν θέση στον χώρο της κοινότητας των Αμυκλών. Είναι καθ´ολα νόμιμα και αποφασίζουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβούλων. Οι ενέργειες και οι δράσεις των συλλόγων μας αποφασίζονται κατά πλειοψηφία και εκφράζουν τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων. Η πρόθεση και η διάθεση όλων είναι να παραμείνει το χωριό μας μια ζέστη κοινότητα. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι πρωτοβουλίες, η κοινότητα μας θα ήταν απλά μια περιφερειακή ενότητα του Δήμου της Σπαρτης!»