ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Η Vamvakou Revival προσκαλεί σε ένα τριήμερο κινηματογραφικών προβολών με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, καθόμαστε αναπαυτικά στην αίθουσα προβολών του σχολείου της Βαμβακούς, απολαμβάνουμε κλασικές εορταστικές ταινίες και μπαίνουμε στο κλίμα της αγαπημένης εποχής του χρόνου για μικρούς και μεγάλους.

Όσοι βρεθούν στο ορεινό χωριό Βαμβακού Λακωνίας, το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια και μοναδικές εορταστικές κινηματογραφικές εμπειρίες, ταξιδεύοντας σε ένα φανταστικό χωριό κρυμμένο μέσα στο δάσος με οικοδεσπότες τα αγαπημένα «Στρουμφάκια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα», κάνοντας μια επίσκεψη στη μαγική χώρα του Άγιου Βασίλη με «Το πολικό εξπρές», ζώντας ξέφρενες περιπέτειες με τον Κέβιν που μένει «Μόνος στο σπίτι», με δύο επίδοξους διαρρήκτες και αποφεύγοντας τον «Χριστουγεννιάτικο εφιάλτη – Nightmare before Christmas» με εθιστικότατα μουσικά νούμερα και ανατριχιαστικές Halloween φάτσες.

Οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Χριστουγέννων εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Πρόγραμμα προβολών

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Ένας μικρός μαραθώνιος προβολών

17:00 Στρουμφάκια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα (Αnimation, Αμερικανική παραγωγή του 2011)
Γκρινιάρης και Χριστούγεννα δεν πάνε μαζί. Υπάρχει μία περίπτωση, όμως, τα πνεύματα των Χριστουγέννων να κάνουν το θαύμα τους και ακόμα και αυτός ο κατσούφης Στρουμφάκος να εκτιμήσει τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων.
Σκηνοθεσία: Τρόι Κουέιν
Διάρκεια: 22’
Κατάλληλη για όλους

17:30 Το πολικό εξπρές (Αnimation, Αμερικανική παραγωγή του 2004)
Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει, την παραμονή των Χριστουγέννων, μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρήση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζιμέκις
Διάρκεια: 100’
Κατάλληλη, επιθυμητή η γονική συναίνεση

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Ήρθε η ώρα για ξεκαρδιστικές στιγμές

17:00 Μόνος στο σπίτι (Κωμωδία, Αμερικανική παραγωγή του 1990)
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Κέβιν Μακ Κάλιστερ, ένα αγόρι που η οικογένειά του αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι, φεύγοντας για τις διακοπές των Χριστουγέννων στο Παρίσι. Ο Κέβιν, αρχικά, απολαμβάνει το γεγονός του να είναι μόνος στο σπίτι, αλλά σύντομα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες.
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Σενάριο: Τζον Χιουζ
Διάρκεια: 103’
Κατάλληλη, επιθυμητή η γονική συναίνεση

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Ένα μιούζικαλ που εγείρει την πιο σκοτεινή φαντασία

16:00 Nightmare before Christmas (Animation/Μιούζικαλ, Αμερικανική παραγωγή του 1993)
Χριστούγεννα και εφιάλτης σπάνια συνδυάζονται. Ο Tim Burton πάντως όχι μόνο πάντρεψε τέλεια τους δύο όρους, αλλά μας χάρισε μία κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία. Εθιστικές μουσικές μελωδίες και ανατριχιαστι-κές φιγούρες δένουν με μοναδικό τρόπο με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Σκηνοθεσία: Henry Selick
Σενάριο: Tim Burton, Michael McDowell, Caroline Thompson
Διάρκεια: 76’
Κατάλληλη, επιθυμητή η γονική συναίνεση

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ


Τα Χριστούγεννα στη Βαμβακού δεν τελειώνουν εδώ!

Όλον τον Δεκέμβριο, αλλά και τις πρώτες μέρες του 2020, εκπλήξεις, νέες εμπειρίες και μοναδικές στιγμές περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουμε σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, παιχνίδια στη φύση και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, γαστρονομικές και μουσικές εκδηλώσεις στο εστιατόριο - καφέ Βουρέικο, μαθήματα σε νέες τεχνολογίες, ρομποτική, μηχανική και προγραμμα-τισμό στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation), πεζοπορία και ποδηλασία στα μονοπάτια της Βαμβακούς, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό. Το πρόγραμμα πλαισιώ-νεται από πολιτιστικές δραστηριότητες, ρεσιτάλ μουσικής, συναυλίες, κάλαντα και κινηματογραφικές προβολές.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εορτών στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.vamvakourevival.org/assets/Vamvakou_Brochure_Christmas_Final_Web.pdf


#ChristmasinVamvakou
#VamvakouRevival


Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg