ΛΑΚΩΝΙΑ. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας Λυκούργου 61 στη Σπάρτη, ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Προστασία κύριας κατοικίας, ρυθμίσεις οφειλών Δημοσίου, ΑΑΔΕ & ΕΦΚΑ, κόκκινα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών νομικών και φυσικών προσώπων» με κύριο ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η διευκόλυνση αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες θέτοντας τα εξής θέματα:
• Άρση των δυσκολιών και της γραφειοκρατίας στον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα τον καταστήσουν ευέλικτο εργαλείο ένταξης πληθώρας οφειλετών
• Ειδικές ρυθμίσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια
• Εύρεση εργαλείου ανάλογου των 120 δόσεων που κρίθηκαν ως μεγάλη διευκόλυνση των οφειλετών
• Άρση των πλειστηριασμών

Ο Γεν. Γραμματέας παρουσίασε αναλυτικά το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, έκανε αναφορά στις οδηγίες τις ΕΕ για το θέμα και τις νομοθετικές διατάξεις που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση (για το θέμα) για το άμεσο μέλλον.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις και θέματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι για ρύθμιση οφειλών μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www. http://www.keyd.gov.gr/ καθώς και το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Σπάρτης, 2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου (Διοικητήριο), τηλ. 2731363253-7.