ΕΛΛΑΔΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας κάνει γνωστό ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) υλοποιεί το πρόγραμμα «Refresh» σε συνεργασία με τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου, την Bulgarian National Horticultural Union (Βουλγαρία) και τη Διεπαγγελματική Ένωση Φρούτων και Λαχανικών Oipa Prodcom Legume Fructe (Ρουμανία) για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν Επιχειρήσεις/ συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή/εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθώς και Επιχειρηματίες/στελέχη επιχειρήσεων μελών των επιμελητήριων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής/ εμπορίας/ διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Τα περίπτερα είναι «θεσμικά» που σημαίνει ότι υπάρχει ένας ενιαίος χώρος – 30-40 τ.μ .– για όλους (και από τις τέσσερις χώρες). Εκτιμάται ότι από ελληνικής πλευράς μπορούν να συμμετέχουν πέντε επιχειρηματίες/παραγωγοί ανά δράση. Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους όπως και έξοδα αποστολής προϊόντων.

Κατά το έτος 2020 πρόκειται να διεξαχθούν οι εξής εκδηλώσεις:

• Συμμετοχή στην Fruit Logistica 2020 (05-07/02) στο Βερολίνο και παράλληλα, διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

• Συμμετοχή στην Top Gastro & Hotel 2020 (1-3/10) στην Πράγα και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

• Συμμετοχή στην World Food Poland 2020 (21-23/04) στη Βαρσοβία και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

• Διοργάνωση ειδικού διαγωνισμού μέσω κοινωνικών δικτύων για νέους με δώρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

• Διανομές φρούτων σε ανοικτές αγορές στις τρεις χώρες.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις ενημέρωσης (εκδηλώσεις), ως μέλη επιχειρηματικών αποστολών για τις ανάγκες εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης, Road shows) καθώς και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο. Επίσης θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες διανομών σε σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών στόχων.

Ήδη λειτουργεί ιστοσελίδα για το έργο www.refreshyourlife.eu, καθώς και λογαριασμοί στο facebook / instagram (@refreshyourlife).

Η ΚΕΕΕ θα δημιουργήσει μια shortlist επιχειρήσεων με συγκεκριμένα κριτήρια (με βάση τα προϊόντα και την εξαγωγική τους δραστηριότητα) και από αυτές θα επιλέγονται μερικές ανά αγορά.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να αποστείλουν έως την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο email: gytheioc@otenet.gr αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής που θα συνοδεύεται από το προφίλ της εταιρίας τους (αντικείμενο, εξαγωγική δραστηριότητα, ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του προγράμματος κλπ).

Για τυχόν απορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο asonitis@uhc.gr κ. Γιώργος Ασωνίτης, υπεύθυνος της ΚΕΕΕ για το Πρόγραμμα.