Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας διοργάνωσε Αγώνες mini Volley ( 3Χ3 Αγοριών /Κοριτσιών), μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα , στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος οι σχολικές μονάδες:

1. Δημοτικό Σχολείο Ασωπού -Φοινικίου

2. Δημοτικό Σχολείο Μολάων

3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας

4. Δημοτικό Σχολείο Συκέας -Μεταμόρφωσης

5. 3ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου

Οι μικροί μαθητές έπαιξαν σειρά αγώνων , γεγονός που τους έδωσε την δυνατότητα να μυηθούν στο Βόλλευ και να αγωνιστούν σε συνθήκες κανονικού αγώνα , έχοντας πάντα υπόψη τους , το ευ αγωνίζεσθε .

Η εμπειρία ήταν για όλους μοναδική, γιατί εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μαθητές γειτονικών σχολείων , αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους.

Την επιμέλεια της οργάνωσης είχαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας , η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Θάλεια Λαμπρινού, από τον Ε.Ο.ΠΕ ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής αποσπασμένος στην Ε.Ο.ΠΕ. κ. Γιάννης Ρηγάκος και από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, ο κ. Ιωάννης Κολλιάκος εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Μονεμβασίας.