ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι πρώτοι 300, τηρουμένων των αναλογιών, ευημερούν στο Sparta Inn. Σύριοι και Ιρανοί, κατεξοχήν οικογένειες με 3 τουλάχιστον παιδιά έκαστη, διαμένουν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τις αρχές αλλά και δεν διαψεύδονται τα ενδεχόμενα σημεία που θα εγκατασταθούν τουλάχιστον ακόμα 700 πρόσφυγες ή μετανάστες είναι:

• Στρατόπεδο Γυθείου / κλειστή δομή / ***
• Μαυροβούνι / παραλιακό ξενοδοχείο / ***
• Πύργος Διρού / ξενοδοχείο/ **
• Κροκεές / Δ. ΚΤΕΟ / *
• Δήμος Μονεμβάσιας / ξενοδοχείο /

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι πρόσφυγες / μετανάστες που θεωρούνται καλύτερα διαχειρίσιμοι είναι οι Σύριοι και οι Ιρακινοί. Πακιστανοί είναι σχετικά συνεργάσιμοι. Αφγανοί και Μαροκινοί δημιουργούν έντονα προβλήματα και ρέπουν στην παραβατικότητα.

Στη Σπάρτη οι όποιες αντιδράσεις πολιτών φαίνεται να κάμπτονται αφού κάποιοι από τους πολίτες που πρωτοστάτησαν σε αντιδράσεις αντιμετωπίζουν (καθ’ υπερβολήν μάλλον) κατηγορίες για ρατσιστική βία.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί καθαρά ποιος θα είναι ο ρόλος της Λακωνίας στην φιλοξενία Προσφύγων / Μεταναστών αλλά και ποιος ο ρόλος της Πολιτείας σε ότι αφορά την προετοιμασία και ενημέρωση ή στον αιφνιδιασμό των Λακώνων πολιτών.

*** Πολύ πιθανό

** Πιθανό

* Λίγο πιθανό