Όταν κοιτάς από ψηλά… την Πελοπόννησο! (photos)

07-12-2019 09:06   

Συγκλονιστικές φωτογραφίες του ιταλού αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο δείχνουν την ομορφιά της Γης, καθώς και το μέγεθος του ανθρώπου και της φύσης

Ενα ενθουσιαστικό κείμενο της Corriere della Sera εισάγει τον αναγνώστη στον μαγευτικό κόσμο του ιταλού αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο. Οι φωτογραφίες που έχει τραβήξει από το Διάστημα μας δείχνουν τα πραγματικά μεγέθη

της Γης: τις αποστάσεις μικρές, τα προβλήματα παγκόσμια. Η Γη: μία πρόσκληση και ένας προορισμός, σχολιάζει ο Παρμιτάνο.

Στο δεύτερο διαστημικό ταξίδι του ο Ιταλός αποτύπωσε τις φωτιές στον Αμαζόνιο, τον τυφώνα στις Μπαχάμες, με «φωτογραφίες που μιλάνε στην ψυχή, επειδή έχει ευαισθησία και ψυχή και ο φωτογράφος». Αυτό που αποκαλύπτουν αυτές οι φωτογραφίες είναι ότι ζούμε σε έναν όμορφο και εύθραυστο πλανήτη λέει το κείμενο της Corriere.

Tα όρια δεν είναι μεταξύ κρατών, αλλά μεταξύ της Γης και του Διαστήματος. Και εμείς, προσωρινοί πάνω στη Γη, πρέπει να φροντίσουμε αυτόν τον θαυμάσιο κόσμο. Αυτό είναι το «δέρμα» της Αφρικής, σημειώνει με ποιητική διάθεση ο Παρμιτάνο: είναι κατάστικτο από το «τατουάζ» που του έκαναν το νερό και η χλωρίδα… «Φωτογραφίες που μοιάζουν με ποίημα ή, ίσως, με μια προσευχή» καταλήγει η Corriere.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ