Οι αφανείς πίσω από το όραμα ενός νέου Νοσοκομείου Σπάρτης07-12-2019 08:47   

ΣΠΑΡΤΗ. Η δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη αποτελεί μια εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα ζωής, την υγεία των πολιτών, την οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνική κινητικότητα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί ενός τέτοιου σημαντικού έργου πρέπει να γίνονται γνωστοί και να αναδεικνύεται η προσφορά τους.

Λόγω της καθημερινής ενασχόλησης με τα κοινά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη σημαντική ήταν η συμβολή του συμπολίτη μας κ. Βαγγέλη Σπανού και φυσικά του Διοικητή.

Επιχειρηματίας και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι ίσως από τα ελάχιστα κομματικά στελέχη που προτίμησε να αξιοποιήσει γνωριμίες και Κυβέρνηση για τον τόπο του και όχι για ψηφοθηρία.

Γνωρίζουμε ότι σχεδόν μόνος κίνησε διαδικασίες και έφερε τα πάνω κάτω έτσι ώστε να κατασκευαστεί σύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο της Λακωνίας στον χώρο του ΚΕΕΜ. Ο Βαγγέλης Σπανός «άνοιξε» το θέμα με τη βοήθεια του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπότσιου αλλά και την ταχύτατη αντίδραση, τότε, του κ Πολλάκη στο Υπουργείο Υγείας. Έτσι μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο είχαν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί νέο Νοσοκομείο στη Λακωνία, όταν η συγκυρία έφερε πόρους από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος να διατίθενται αντί του Ευαγγελισμού στη Σπάρτη.

Σήμερα το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δρομολογεί το νέο Νοσοκομείο στην υπάρχουσα θέση. Το 2025 οι Λάκωνες θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται αν συνεργαστεί και το κράτος στην στελέχωση του νέου Νοσοκομείου.

Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι κάποιοι άνθρωποι συνέβαλαν σε αυτό αθόρυβα και καταλυτικά.

Ο Σωτήρης Μπότσιος ίσως θα πρέπει να παραμείνει στη  θέση του όταν το όραμα του νέου Νοσοκομείου πάρει σάρκα και οστά, στην Διοίκηση και το ΔΣ του Νοσοκομείου Σπάρτης όχι μόνον σαν αναγνώριση της συμβολής του αλλά και σαν εγγύηση αφού είναι γνώστης όλης της διαδρομής.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ