BAMBAKOY. Στη χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία της Βαμβακούς γίνεται η υποδοχή επισκεπτών με μία σειρά δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων που συνδυάζουν την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και πολύχρωμα στολίδια, πεντανόστιμα γλυκά και λιχουδιές, κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μουσικές, παραμύθια και διηγήματα, συνθέτουν ένα μοναδικό εορταστικό απόγευμα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 16:00 με μία δραστηριότητα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Ο διάκοσμος της πλατείας και του χωριού, αλλά και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμένεται να φωταγωγηθούν στις 17:00, δίνοντας μία μαγευτική γιορτινή όψη στο χωριό. Η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης θα είναι εκεί για να χαρίσει απλόχερα κλασικές μελωδίες, μεταφέροντας τους παρευρισκόμενους σε μία άλλη εποχή.
Δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο χωριό πραγματοποιούνται όλο το Σαββατοκύριακο. Όλο το πρόγραμμα των Χριστουγέννων εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).