Δύο νέα τουριστικά καταλύματα Coco Mat θα προσθέσει σύντομα στο χαρτοφυλάκιό της η οικογένεια Ευμορφίδη, καθώς εντός του 2020 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση ενός ξενώνα στη Μονεμβασιά κι ενός ξενοδοχείου πόλης στο Κουκάκι.

Μάλιστα, το οικόπεδο που θα ανεγερθεί η νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο των Αθηνών, βρίσκεται δίπλα στο δεκαώροφο Coco-Mat Athens Bc, που στο παρελθόν μπήκε στο στόχαστρο των κατοίκων της περιοχής, λόγω του ότι «έκρυβε τη θέα στην Ακρόπολη». Το ξενοδοχείο, ωστόσο, ξεπέρασε τα προβλήματα και ήδη λειτουργεί, με ικανοποιητική πληρότητα, όπως αναφέρει στο newsit.gr, ο Χρήστος Μπομπόλιας, αντιπρόεδρος της Μπλε Κέδρος, της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) που ίδρυσαν οι αδελφοί Ευμορφίδη, για να εντάξουν σε αυτή, τόσο τα καταστήματα όσο και τα ξενοδοχεία Coco Mat. Όσον αφορά την επένδυση στη Μονεμβασιά, πρόκειται για ανακατασκευή ενός οικιστικού ακινήτου που βρίσκεται στον παραλιακό οικισμό Ξιφιά και θα αποτελέσει την πρώτη εκτός Αττικής επένδυση στον τομέα του τουρισμού.

Μέχρι σήμερα λειτουργούν συνολικά 4 ξενοδοχεία Coco Mat, από τα οποία τα 2 βρίσκονται στο Κολωνάκι, ένα στο Κουκάκι κι ένα στην Κηφισιά. Μάλιστα, στο Κολωνάκι, ο όμιλος απέκτησε δύο ακίνητα, ένα επί της Υψηλάντου κι ένα επί της Ηροδότου, τα οποία στη συνέχεια ένωσε μεταξύ τους, ώστε να δημιουργηθεί το Coco-Mat Athens Jumelle, το οποίο αποτελείται από δύο κτήρια και λειτούργησε το 2019.

Από τα στρώματα στα ξενοδοχεία

Η ιδέα των αδελφών Πολ και Μάικλ Ευμορφίδη να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό τομέα, ήλθε ως φυσική εξέλιξη στην επιχειρηματική τους πορεία, καθώς περισσότερα από 4.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο έχουν εξοπλιστεί με στρώματα Coco-mat, που «ταξιδεύουν» από την Ξάνθη, εκεί όπου κατασκευάζονται, χρησιμοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες, όπως κοκοφοίνικα, φυσικό καουτσούκ, μαλλί, βαμβάκι, πούπουλο χήνας, αλογότριχα, μετάξι, λινό, ξύλο ακόμα και φύκια. Στα στρώματα έχουν κοιμηθεί εξέχουσες προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ. Την επενδυτική εταιρεία Μπλε Κέρδος, την ίδρυσαν το 2017, εισφέροντας σε αυτή 29 ακίνητα συνολικής αξίας 71,8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την πορεία των εμπορικών καταστημάτων Coco Mat, – που εξειδικεύονται στα στρώματα και είδη σπιτιού – όπως αναφέρει ο Χρήστος Μπομπόλιας: «Οι πωλήσεις είναι ικανοποιητικές και αναμένουμε τη βελτίωση του στεγαστικού τομέα, για να τις ενισχύσει περαιτέρω».