«Το νερό που θέλουμε» κινητοποιεί τη νεολαία της Σπάρτης

Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Σπάρτης σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης05-12-2019 09:39   

ΣΠΑΡΤΗ. Η Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Σπάρτης σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης με χαρά ανακοινώνουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου Σπάρτης την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού βραβείων για τη νεολαία  «Το νερό που θέλουμε»  τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Παγκόσμιο Δίκτυο Μουσείων Νερού (WAMU-NET).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 15 Οκτωβρίου 2019 έως τις 15 Μαρτίου 2020 και αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους καθηγητές και τις καθηγήτριες αυτών. Οι έξι νικητές του διαγωνισμού θα αναδειχθούν από ολόκληρο τον κόσμο και θα λάβουν το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 2.000€ έκαστος.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη διερεύνηση της πολύπλευρης υδάτινης κληρονομιάς μας από την οπτική γωνία των νέων. Σκοπός του Δικτύου είναι να ωθήσει τη νέα γενιά να αναστοχαστεί ενεργά το πως μπορεί να εμπνεύσει ένα νέο πρότυπο Πολιτισμού του Νερού και να προτείνει πρακτικές, συμπεριφορές και στάσεις ζωής που θα σέβονται το περιβάλλον και τους λιγοστούς υδάτινους πόρους, από τους οποίους όλοι μας εξαρτώμεθα.

Ως Ινστιτούτο Σπάρτης - Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων και Λέσχη Φωτογραφίας προσκαλεί τους νέους και τις νέες της Σπάρτης να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να διερευνήσουν δημιουργικά, ως δραστήριοι αφηγητές, την κρίσιμη σημασία της υδάτινης κληρονομιάς μας σε σχέση με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης. «Μέσω ενός σχεδίου, μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο, να ανακαλύψουμε ως κοινωνία τι μπορούμε να μάθουμε από το υδαρές μας παρελθόν για να φροντίσουμε το υγρό μας μέλλον».

Το Ινστιτούτο Σπάρτης και η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες των μαθητών και μαθητριών της Σπάρτης καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, προσφέροντας πρόθυμα τη βοήθειά τους κατά τη διαδικασία δημιουργίας των έργων και, κατόπιν, της υποβολής των τελικών προτάσεων στην αρμόδια επιτροπή. Στόχος είναι και η έκθεση φωτογραφίας των έργων όσων θα συμμετέχουν.

Πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε και από το τηλέφωνο 2731089800, κ. Βλήτας  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στο email: [email protected]

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ