Πτώση της Καλαμάτας… στη λίστα προορισμών!03-12-2019 11:20   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Από την 10η (πέρσι) στην 22η θέση (φέτος) κατρακύλησε η Καλαμάτα στην κλίμακα των δημοφιλών προορισμών για Ελληνες ταξιδιώτες, ενώ το Ναύπλιο παραμένει σταθερά στην 3η θέση της κατάταξης πίσω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κανένας προορισμός της Πελοποννήσου δεν βρίσκεται μέσα στην πρώτη 18άδα των δημοφιλών προορισμών της βρετανικής, της γερμανικής και της ιταλικής αγοράς.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθερία» υπάρχουν στη μηνιαία έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με αυτά, οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο δεκάμηνο του 2019 άγγιξαν τα 20,5 εκατομμύρια (αύξηση 3,5% σε σχέση με πέρσι). Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αφίχθησαν 152.302 επιβάτες διεθνών πτήσεων (αύξηση 21,4%).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 16,088 δισ. ευρώ, από 14,112 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Δημοφιλείς προορισμοί

Στην πρώτη θέση των προορισμών του top-10 της ελληνικής αγοράς βρέθηκε η Αθήνα, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη θέση ανέβηκε το Ναύπλιο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Στην τέταρτη θέση επανεμφανίζονται τα Ιωάννινα, στην πέμπτη ο Βόλος και στην έκτη το Λουτράκι. Στην έβδομη θέση εισέρχεται για πρώτη φορά το 2019 η Καστοριά. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά, η Καλαμπάκα και η Πορταριά.

Η Καλαμάτα ήταν στο top-10 τους μήνες Απρίλιο (7η θέση), Μάιο (9η) Αύγουστο (7η) και Σεπτέμβριο (8η).

Στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς διατηρήθηκε η Αθήνα και στη δεύτερη θέση ανέβηκε η πόλη της Ρόδου σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019. Στην τρίτη θέση υποχώρησε η Χώρα της Μυκόνου και στην τέταρτη θέση ανέβηκαν τα Φηρά. Τρεις θέσεις κέρδισε η Καρδάμαινα που ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ στην έκτη θέση υποχώρησε η πόλη της Κέρκυρας. Στην έβδομη και την όγδοη θέση βρέθηκαν για πρώτη φορά το 2019 το Κιοτάρι και το Φαληράκι. Τέλος, τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά και η Οία.

Ο προορισμός της Αθήνας διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση από την αρχή του χρόνου στις προτιμήσεις της γερμανικής αγοράς: Στη δεύτερη θέση εμφανίστηκε η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη υποχώρησε η Χώρα της Μυκόνου. Νέα είσοδος στην τέταρτη θέση η Καρδάμαινα, ενώ στην πέμπτη θέση διατηρήθηκε η Χερσόνησος. Στην έκτη θέση υποχώρησε το Φαληράκι. Στην έβδομη θέση παρέμεινε η Γεωργιούπολη και στην όγδοη εμφανίστηκαν τα Φηρά. Η δεκάδα συμπληρώνεται με το Ρέθυμνο και την πόλη της Ρόδου.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της ιταλικής αγοράς ανέβηκε η Αθήνα, ενώ υποχώρησε στη δεύτερη θέση η Χώρα της Μυκόνου. Στην τρίτη θέση διατηρήθηκαν τα Φηρά και στην τέταρτη το Καμάρι, ενώ στην πέμπτη θέση ανέβηκε η πόλη της Ρόδου και στην έκτη η Οία. Στην έβδομη και στην όγδοη θέση επανεμφανίστηκαν η Θεσσαλονίκη και το Ημεροβίγλι. Η δεκάδα της ιταλικής αγοράς συμπληρώνεται με την Περίσσα και τα Χανιά.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ