Με αφορμή δημοσιεύματα του notospress.gr έγραψαν συμπολίτες

Γιάννης Κατσαρός

Προς τον Δήμαρχο Σπάρτης

«Κύριε Δήμαρχε οι «κατατρεγμένοι» δεν είναι πρόσφυγες Πολέμου από την Συρία. Ο πόλεμος στην Συρία τελείωσε προ καιρού. Ο πρόεδρος της Συρίας Ασάντ χτίζει με τη βοήθεια τής Ρωσσίας σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, φτιάχνει δρόμους, κ.λ.π. Αυτοί οι «πρόσφυγες» είναι καλοντυμένοι, καλοφαγομένοι, καλοχτενισμένοι. Φορούν ακριβά ρούχα, έχουν ακριβές βαλίτσες και δεν κάνουν την εντύπωση ότι δεν είναι ρακένδυτοι, ταλαιπωρημένοι, εξαθλιωμένοι καχεκτικοί. Κατέβηκαν από τα λεωφορεία μπροστά στό SPARTA INN σάν εύποροι τουρίστες. Πού βρήκαν τα λεφτά οι φιλοξενούμενοι κύριε Δήμαρχε; Οι τουρίστες πληρώνουν. Οι φιλοξενούμενοι ζουν εις βάρος των ελλήνων. Είναι παράσιτα. Έξω οι λάθρομουσουλμάνοι από τη Σπάρτη.»

Αθανάσιος Δαβάρας

Προς Κώστα Τσαγκαρούλη

«Μπράβο και πάλι μπράβο στον κ. Τσαγκαρούλη για τις απόψεις του γύρω απ' το θέμα μεταναστών - προσφύγων, στην πόλη μας. Και θέλω να πω και να επαυξήσω και παρακαλώ να δημοσιευθή εκ μέρους σας αγαπητέ "Νότος". Επειδή σαν έλληνες είμαστε χριστιανοί, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ο Χριστός δεν κήρυξε μίσος- έχθρα εναντίον κανενός λαού, αλλά είπε στους μαθητές του «υπάγετε και κηρύξατε το ευαγγέλιο σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, όποιος πιστέψει και βαπτισθεί, αυτός θα σωθεί». Και είπε ακόμα «ΞΕΝΟΣ ήμουν και με δεχθήκατε και με φιλοξενήσατε», κ.λ.π. Και όπως έγραψε κι ο κ. Τσαγκαρούλης, ας κοιτάξουμε δίπλα μας, κι όχι μόνο τον Πάσσαρη, αλλά και στη Μάνη τον ιερέα με την 12χρονη, και τόοοσα άλλα με τους γονείς να βιάζουν τα αγόρια τους, κι ας κάνουμε και κανένα αυτοέλεγχο, πόσοι έλληνες, δηλ. ποσοστό, βλασφημούν τον Χριστό, τον Θεό και την Παναγία την μητέρα του Κυρίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτά προς το παρόν και παρακαλώ να δημοσιοποιηθούν...»

Hλίας Ρόρρης

Προς Βαγγέλη Μητράκο

«Μου ξύπνησε πολλά συναισθήματα διαβάζοντας την ιστορία αυτή της πατρίδας μας που ενώ τη ζήσαμε στην παιδική μας ηλικία αλλιώς την είχαμε ακούσει και μας την μας την είχε μεταδώσει η παραπληροφόρηση και η γκεσταπίτικη προπαγάνδα της εποχής. Το ήθος, ο πατριωτισμός, η αντριοσύνη η περιφρόνηση του κατακτητή και της απειλής του θανάτου ανέβασαν τους 118 ήρωες στο Μονοδέντρι στο ίδιο βάθρο με τους 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και με κάνει να πιστεύω πως ίσως αυτοί που πίνουν από το νερό του Ευρώτα αν χρειαστεί μια μέρα περιφρονούν το θάνατο, δικαιώνοντας τον αρχαίο θεατή που είχε στους Ολυμπιακούς αγώνες « Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν το καλό αλλά μόνο οι Σπαρτιάτες το πράττουν»