ΤΡΙΠΟΛΗ. Το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ συνεχίστηκε Σάββατο 30/11 με την 6η αγωνιστική στην οποία η ομάδα του Πάνα Κανδήλας κλήθηκε να φιλοξενήσει στην Τρίπολη την αντίστοιχη ομάδα του Λακωνικού Κρόνου με στόχο τη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Αγωνιστικά το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, ο Πάνας πιάνοντας καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κατάφερε τελικά να κατακτήσει την πρώτη φετινή νίκη του με σκορ 73-59.

Οι «Αρκάδες» αποδείχθηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί στη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ κατά διαστήματα στηρίχθηκαν στην εξαιρετική επιθετική και αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σημαντικά επί μέρους σκορ δημιουργώντας ουσιαστικό προβάδισμα το οποίο διατηρήθηκε ως το φινάλε της αναμέτρησης.

Προβάδισμα μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα για τον Πάνα…
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους «γηπεδούχους» να μπαίνουν «νωθρά» στο παρκέ καθώς ο Λακωνικός κατάφερε γρήγορα να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ με 2-7. Η αντίδραση του Πάνας ωστόσο δεν άργησε να έρθει και μάλιστα αποδείχθηκε ουσιαστική. Μετά το πρώτο κακό τρίλεπτο οι «Αρκάδες» ανέβασαν κατακόρυφα απόδοση και κατάφεραν να βρουν ρυθμό σε επίθεση και άμυνα. Ο Πάνας αρχικά μείωσε σε 9-10 στα 05’47 και στη συνέχεια με πρωτοπορία στο σκορ άρχισε να «χτίζει» μια μικρή διαφορά. Στο 17-12 το σκορ στα 01’35 και στο 21-12 στα 00’50 για να κλείσει η α’ περίοδος με το σκορ στο 21-14.

Ουσιαστικό προβάδισμα στη συνέχεια για τους «πορτοκαλί»…
Η συνέχεια της αναμέτρησης αποδείχθηκε εξίσου καλή για τον Πάνα που ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 26-14 στα 07’46. Κάπου εκεί κάποια λάθη κυρίως στην άμυνα των «γηπεδούχων» επέτρεψε στο Λακωνικό με δύο διαδοχικά τρίποντα να μειώσει σε 26-20 και τους «Αρκάδες» να καλούν τάιμ άουτ. Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Πάνας αποδείχθηκε εντυπωσιακός καθώς με σερί 11-0 «άνοιξε» τη διαφορά πλέον στο +17 (37-20). Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Πάνας έδειχνε να ελέγχει πλήρως το ματς αλλά κάποιες κακές επιλογές σε επίθεση και άμυνα αντί να αυξήσουν τη διαφορά, έκλεισαν το ημίχρονο με το σκορ στο 44-28.

«Σαρωτικοί» και στην επανάληψη οι «Αρκάδες»…
Το ξεκίνημα στο β’ ημίχρονο βρήκε τον Λακωνικό να προσπαθεί να αντιδράσει στο ματς. Με καλύτερο ξεκίνημα στα πρώτα δευτερόλεπτα και 0-6 σερί το σκορ μειώθηκε στο 44-34 στα 08’28. Ο Βαγγέλης Μάλλιος κάλεσε ακόμη ένα τάιμ-άουτ που αποδείχθηκε και αυτό με τη σειρά του ουσιαστικά. Οι παίκτες της ομάδας της Κανδήλας επέστρεψαν στο παρκέ και η απόδοση της ομάδας αποδείχθηκε «σαρωτική». Με ουσία σε άμυνα και επίθεση ο Πάνας πραγματοποίησε ένα σερί 15-0 που σήμανε και το τέλος στην έκβαση της αναμέτρησης. Το σκορ διαμορφωνόταν σε 59-34 στα 04’22 και οι «γηπεδούχοι» πλέον βρίσκονταν αγκαλιά με τη νίκη.

Οι παίκτες του κ. Σκιαδά προσπάθησαν να αντιδράσουν «απαντώντας» με ένα σερί 0-8, μειώνοντας σε 59-42 στα 02’15, αλλά χωρίς συνέχεια με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 64-46. Ο ρυθμός στο φινάλε της αναμέτρηση και συγκεκριμένα στη διάρκεια της δ’ περιόδου, «έπεσε» αισθητά με αποτέλεσμα η διαφορά να διατηρηθεί σε μη αναστρέψιμα επίπεδα και ο Πάνας να φτάσει δίκαια στην κατάκτηση του πρώτου φετινού του ροζ φύλλου αγώνος.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δούβρης, Δημούδης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-14 (Α’), 44-28 (Β’), 64-46 (Γ’), 73-59 (Δ’).

Α.Σ. ΠΑΝΑΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ (Βαγγέλης Μάλλιος): Προκόπος 19(5), Καλαντζής 11(3), Λάζαρης, Σταθόπουλος 8, Τουρούτσικας, Τραχάνας 2, Μπάρλας, Γεωργούσης 4, Σύρπας 14, Μάζης 2, Σάββας 8, Σελίμης 5.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ Α.Σ. (Θανάσης Σκιαδάς): Μπουλούγαρης 6(2), Γιαννακόπουλος 1, Μπάχα 24(2), Προφύρης 2, Σφυρής 2, Ρεμπής, Ζορμπανός 2, Κωστάπαππας 14(2), Κορίνης 4, Παπαδάκης 2, Μιχελάκος 2, Παππάς.

Πηγή: contraepithesi.gr