Γκρουπούσκουλο

Τι εννοούσε ο Πέτρος Δούκας όταν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε σε γκρουπούσκουλο; Γκρουπούσκουλο: μικρή ομάδα. Στην πολιτική, υπάρχει μια τάση πολλαπλασιασμού των ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων σε μικρές ομάδες, συχνά γνωστές από το γαλλικό όρο «groupuscules». Χαρακτηρίζονται συνήθως από εξαιρετικά άκαμπτες ιδεολογίες.

«Δημαρχάρα μου…»

Γράφει στο facebook ο Α.Ο.: «Δημαρχάρα μου, Θερμοπυλάρα μου…Οι Πέρσες είναι ήδη εδώ…!»

Από την Στουτγκάρδη για τον Δήμαρχο Σπάρτης

«Κύριε Δήμαρχε, οι «κατατρεγμένοι» δεν είναι πρόσφυγες Πολέμου από την Συρία. Ο πόλεμος στη Συρία τελείωσε προ καιρού. Ο πρόεδρος τής Συρίας Ασάντ χτίζει με την βοήθεια της Ρωσσίας σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, φτιάχνει δρόμους κ.λ.π. Αυτοί οι "πρόσφυγες" είναι καλοντυμένοι, καλοφαγομένοι, καλοχτενισμένοι. Φορούν ακριβά ρούχα, έχουν ακριβές βαλίτσες και δεν δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι ρακένδυτοι, ταλαιπωρημένοι, εξαθλιωμένοι, καχεκτικοί. Κατέβηκαν από τα λεωφορεία μπροστά στό SPARTA INN σάν εύποροι τουρίστες. Πού βρήκαν τα λεφτά οι φιλοξενούμενοι κύριε Δήμαρχε; Οι τουρίστες πληρώνουν. Οι φιλοξενούμενοι ζουν εις βάρος των Ελλήνων…» Γ. Κ.

Ρωτώ τον Δήμαρχο!

Γράφει ο Γ.Π. «Δεν διάβασα, τελικά, ο Δήμαρχος Σπάρτης επιμένει τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία της Σπάρτης; Για τους 4-5 μήνες που απομένουν, όπως λέει, πρέπει να γίνει αυτή η αναστάτωση στα σχολεία; Η μήπως σε χρόνο μηδέν δημιουργήσουμε και σχολείο; Αυτό που δεν έχουμε για τα παιδιά μας…»

«Στην Μάνη το ξανασκεφτήκαμε...»

«Εμείς εδώ στη Μάνη μάθαμε ότι η 6μηνη σύμβαση στα ξενοδοχεία παίρνει με τη λήξη της σιωπηλή παράταση άλλους εξι μήνες. Δηλαδή καλό Νοέμβρη… Άρα για ποιους 5 μήνες μιλάει ο Δήμαρχος». Γ.Λ.

«Να το(ν) πιστέψω…»

«Ο Πέτρος Δούκας είπε ότι είναι κάθετα αντίθετος με την εγκατάσταση προσφύγων στη Σπάρτη. Ήδη φιλοξενούνται 300. Μάλλον όταν μιλάει άλλα λέει και άλλα εννοεί. Όπως για παράδειγμα με τον στολισμό. Είπε ότι θα στολιστεί η Σπάρτης τα Χριστούγεννα… Και στολίστηκε…». Κ. Μ.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr