ΣΠΑΡΤΗ. Μετά την συνάντηση που είχε η επιτροπή των κατοίκων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερούτη Θεόδωρο (18-10-2019) για το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, το οποίο διεκδικείται από το 1986 , είναι ιδρυμένο από το 1994 και διαθέτει οικόπεδο από το 2008, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση, για το ίδιο θέμα , με τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Βακαλόπουλο Μιχάλη στις 27-11-2019.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Κατοίκων «οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι δεσμεύθηκαν πως μετά από ενημέρωση που θα ζητήσουν αρμοδίως και ύστερα από μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία, θα απαντήσουν για το «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με αυτό το σοβαρότατο θέμα της τοπικής εκπαίδευσης , το οποίο εκκρεμεί , αναίτια και προκλητικά , επί 33 ολόκληρα χρόνια, με μια ανάθεση Μελέτης της τέως Νομαρχίας Λακωνίας να έχει καταπέσει δικαστικά και δυο προγραμματικές συμβάσεις δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου να έχουν ακυρωθεί.
Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένουν, το συντομότερο, την κοινή απόφαση του δήμου Σπάρτης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που για μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την υπογραφή μιας νέας ΣΩΣΤΗΣ προγραμματικής σύμβασης , η οποία θα εξασφαλίζει αυτή τη φορά την απρόσκοπτη διαδικασία εκπόνησης Μελέτης και Κατασκευής του 6ου Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης το συντομότερο δυνατό».