Ανατροπή στην υπόθεση του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορείται ότι βίασε το 12χρονο κορίτσι;

Διαγνώστηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα. Ωστόσο το 12χρονο κοριτσάκι χαίρει άκρας σωματικής υγείας. Αλλάζει και η υπερασπιστική γραμμή του ιερέα.29-11-2019 09:54   

ΜΑΝΗ. Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση του ιερέα από τη Μάνη, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε κατ’ εξακολούθηση στη 12χρονη κόρη της συντρόφου του. Ο 57χρονος μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές Τριπόλεως, και στο πλαίσιο των καθιερωμένων ιατρικών εξετάσεων που διενεργούνται στους κρατούμενους, διαγνώσθηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα. Η εξέλιξη αυτή στην υγεία του κατηγορούμενου  ιερέα προσδίδει εφιαλτικές διαστάσεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, ενώ αποτελεί και ένα ακόμη όπλο στην υπερασπιστική φαρέτρα του συνήγορου υπεράσπισης.

Όπως γράφει το pagenews.gr πριν από δυο περίπου εβδομάδες ο ιερέας μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των κρατουμένων, όπου και παρέμεινε για αρκετές μέρες. Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αρχικά ιατρικά ευρήματα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα αρχικά για την κατάσταση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στις επίμονες ερωτήσεις του για ποιο λόγο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, τόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι γιατροί τον καθησύχαζαν λέγοντάς του ότι πρόκειται για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο 57χρονος παρέμεινε κρατούμενος σε ένα από τα τέσσερα κελιά που είχαν ειδικά διαμορφωθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για την κράτηση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Στο ίδιο κελί κρατούνταν στο παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός. Η κράτηση του εκεί κρίθηκε σκόπιμη τόσο λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, όσο για λόγους προστασίας του από τους άλλους κρατούμενους, που είθισται να μην συγχωρούν ασελγείς πράξεις εις βάρος παιδιών.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, πριν από λίγες μέρες, επιβεβαίωσαν τους αρχικούς φόβους των γιατρών και έδειξαν ότι ο ιερέας πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το οποίο θα μπορούσε να είχε μολυνθεί το 12χρονο κορίτσι. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, το παιδί χαίρει άκρας σωματικής υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η 12χρονη που έχει καταγγείλει τον ιερέα ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018, είχε υποβληθεί εκτός από ψυχιατρικό έλεγχο και σε πλήρες εργαστηριακό έλεγχο σε νοσοκομείο των Πατρών, ο οποίος κατέδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα υγείας. Το διάστημα που υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο διέμενε στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού που έχουν αναλάβει με εντολή εισαγγελέα την κηδεμονία της.

Ερωτηθείς σχετικά με τις νέες εξελίξεις ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ιερέα, Νικόλαος Ιωάννου, δήλωσε στο pagenews.gr: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, είτε επιβεβαιώνοντας είτε διαψεύδοντας, καμία πληροφορία που αφορά σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, τυχόν ύπαρξη μιας τέτοιας παραμέτρου, θα αποτελεί μια επιπρόσθετη, και μάλιστα ισχυρότατη, απόδειξη αθωότητάς του πελάτη μου».

Ο ιερέας, ο οποίος επέστρεψε στις φυλακές Τριπόλεως και υποβάλλεται σε θεραπεία, συνεχίζει πάντως να αρνείται τις κατηγορίες. «Ότι έχω πει από την πρώτη στιγμή είναι αλήθεια. Το βεβαιώνουν όλα τα χαρτιά που υπάρχουν, και όλοι οι άνθρωποι που έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση αυτή. Με υπομονή και με τη βοήθεια του Θεού θα περάσω τη δοκιμασία αυτή», δηλώνει μέσω του δικηγόρου του. Σημειώνεται ότι εις βάρος του 57χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ