Ο Δήμος Πατρέων και η ΔΕΥΑΠ, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης, που διοργάνωσε η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα της Αχαΐας, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», συμμετείχαν, με την συνεδριακή εκδήλωση, που είχε ως θέμα: «Δράσεις έξυπνης πόλης του Δήμου Πατρέων».

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Παίρνω το λόγο για να πω ότι η δύναμη του Δήμου μας είναι οι εργαζόμενοί του και αυτό το αποδεικνύουν συνεχώς.

Προχθές είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο και αυτοί βρισκόταν εκεί για να δείξουν τι κάνουμε με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σήμερα βρίσκονται εδώ για να δείξουν πώς πορεύεται η πόλη μας με τις τεχνολογίες.

Ένας Δήμος για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται εργαζόμενους που δεν είναι αποξενωμένοι από την δουλειά τους, που έχουν αυτοπεποίθηση. Και εμείς πολλές φορές λέμε ότι αυτό είναι ένα μεγαλείο και θα το αποδείξουν τώρα σε λίγο στην παρουσίαση που θα κάνουν.

Αγαπούν την δουλειά τους, είναι ικανότατοι, είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί τους.

Εμείς είμαστε ένα εργαλείο στα χέρια τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί δημιουργοί και χρειάζεται να είμαστε συνεχώς δίπλα τους, να τους ενισχύουμε και να μην τους υποτιμούμε.

Γιατί δυστυχώς πολλοί λένε ότι νοιάζονται για την πόλη μας, ότι ενδιαφέρονται, αλλά όταν υποτιμάς την ψυχή αυτού του Δήμου ή την περιφρονείς, τότε μάλλον κάτι άλλο έχεις στο νου σου και όχι πραγματικά την πρόοδο του Δήμου.

Σας ευχαριστούμε όλους αγαπητοί μας φίλοι και είναι τιμή της πόλης μας που έχει τέτοιους εργαζόμενους.

Ευχαριστούμε όλοι αυτούς τους δυνατούς ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά την αξία του εργαζόμενου».

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι στο Δήμο και στην ΔΕΥΑΠ παρουσίασαν, θεματικά ο καθένας, τα αντικείμενα των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσει ο Δήμος ως εξής:

-Γεράσιμος Φεσσιάν, Υπεύθυνος λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη - 15190 powered by Sensecity (Δήμος Πατρέων), ΘΕΜΑ: «Ο Δήμος Πατρέων στην νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού».

-Βασίλειος Δαρσινός, Υπάλληλος Τμήματος Η/Μ Έργων (Δήμος Πατρέων), ΘΕΜΑ: «Προηγμένο Σύστημα Τηλεδιαχείρισης και Εποπτείας Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Πατρέων».

-Αλέξανδρος Λασκαρίδης, Υπάλληλος Τμήματος Αρχείου και Γεωπληροφορικής (G.I.S.) (Δήμος Πατρέων), ΘΕΜΑ: «Εφαρμογές GIS έξυπνης πόλης για την Πάτρα».

-Αικατερίνη Κούρου, Προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός) και Βασιλική Λάζαρη, Υπάλληλος Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών (Δήμος Πατρέων), ΘΕΜΑ: «Ψηφιοποίηση Συλλογών Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών».

-Ειρήνη Καραθανάση, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Νερού (ΔΕΥΑΠ), ΘΕΜΑ: «Σύστημα ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της Πάτρας».

-Πέτρος Γανός, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών (Δήμος Πατρέων), ΘΕΜΑ: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση δράσεων έξυπνης πόλης».

Συντονιστής της συνεδριακής εκδήλωσης, ήταν ο Νίκος Ασπράγκαθος, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών, Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί δημότες.