Ενυδρείο ΕΛΑΣ…
Σε ενυδρείο τείνει να μετατραπεί ο Αστυνομικός Σταθμός Γυθείου. Σε κάθε βροχή το νερό ρέει από μέσα προς τα έξω… Άκρως επικίνδυνο και άκρως προσβλητικό για μια τέτοια Υπηρεσία.

«Θέατρα»…
Πολλά τα παράπονα για τις συνθήκες που διαμορφώνει το κοινό της Σπάρτης στις θεατρικές παραστάσεις. Ολίγος σεβασμός, μηδενικός κώδικας και περισσεύων ωχαδερφισμός την ώρα που η θεατρική παράσταση εξελίσσεται στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

KΑΠηλεία…
Αναπάντητα ερωτηματικά από τη λειτουργία του ΚΑΠΗ Σπάρτης προκαλούν και προξενούν δυσάρεστες συζητήσεις γύρω από την διαχείρισή του. Κάποτε πρέπει κάποιος να δώσει εξηγήσεις, όχι απαραίτητα προσωπική ευθύνης αλλά τουλάχιστον στοιχειώδους λογοδοσίας στους πολίτες…

Γαλάζιο dna…
Τόσες ομοιότητες, μαρτυρούν το κοινό DNA. Προβλήματα ο Μητσοτάκης και τους πρωτοκλασάτους του κόμματος, προβλήματα και ο Δούκας στον Δήμο Σπάρτης. Ισχυρές κεφαλές με αυτόνομες δυνάμεις αλλά απ’ ότι φαίνεται και αυτόνομούς στόχους…

Αγρότες της σάλας…
Βορίδης άνευ αντικρίσματος λένε λάκωνες παραγωγοί που δεν πήραν απαντήσεις αν θα πατάξει τους νταβατζήδες της ελιάς καλαμών και τους «χρηματιστές» του ελαιόλαδου. Υπουργική περιοδεία, κομματικό ακροατήριο και επιστροφή στην Αθήνα… Άραγε έφυγε από τη Λακωνία με ένα μνημόνιο στα χέρια που να κωδικοποιεί τα πραγματικά προβλήματα, τα χρόνια παράπονα και τις εύστοχες επισημάνσεις των αγροτών της γης; (Yπάρχουν και οι αγρότες της σάλας…).
Το ακροατήριό του ήταν αγρότες από κάθε πλαγιά, ξηρολιθιά και λιοστάσι της Λακωνίας..;

Με τι μούτρα…
Καλά τα είπε ο παπάς μετά το δι’ ευχών. «Όταν δίπλα στην αργία του Οσίου Νίκωνος «κολλάμε» και μια άδεια για να γίνει το τετραήμερο που θα φύγουμε από την Σπάρτη με τι μούτρα θα ζητήσουμε από τον Όσιο προστασία και ευλογία, όταν παραστεί ανάγκη..;»

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr