ΓΥΘΕΙΟ. Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Μάνης, Παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος εγκαλεί την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιωργία Λυροφώνη. Με επιστολή που κοινοποιεί στους επικεφαλής όλων των Παρατάξεων καλεί την πρόεδρο να είναι πιο αποτελεσματική, πιο σαφής και περισσότερο εγκρατής.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η Αντιπολίτευση του Δήμου, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, από την μη διευθέτηση των θεμάτων που σας έχουν τεθεί και αφορούν την εύρυθμη, παραγωγική και αποτελεσματική λειτουργία της».

Μάλιστα καλεί την πρόεδρο να ενεργήσει «χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται, προσφέροντας έτσι τις θετικές υπηρεσίες της στη γενικότερη ομαλή λειτουργία του Δήμου , αφού η Αντιπολίτευση η οποία μάλιστα αποτελεί και την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να ασκήσει αδιατάραχτα το ρόλο της για τον οποίο είναι ταγμένη, σύμφωνα με τα ισχύοντα».

Ο κ Φιλιππάκος θυμίζει ότι «η προτεινόμενη λύση της μίσθωσης χώρου εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου για την στέγαση της Αντιπολίτευσης, μακράν των υπηρεσιών και της μη εύκολης πρόσβασης των Δημοτών , δεν τους βρίσκει σύμφωνους».
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Δεν επιθυμούμε να επιβαρυνθεί επιπλέον ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι δημότες με οικονομικό βάρος το οποίο υπερβαίνει το ποσόν των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) κατά την επόμενη 4ετία.
Ως προς το δεύτερο θέμα, για την έγκαιρη αποστολή των θεμάτων της εκάστοτε ημερήσιας διάταξης και των συνοδευτικών σε αυτά εγγράφων, η σχετική διάταξη (Άρθρο 10 παρ.7 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ) , που επικαλείσθε δεν είναι δεσμευτική ως προς την χορήγηση αυτών , μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση και δεν αποκλείει τη χορήγηση τους στον εύλογο και αναγκαίο χρόνο, όχι λιγότερο των τριών ημερών, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως και να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους με επάρκεια και συνέπεια».

Αναφέρεται επίσης σε ανάρτηση της προέδρου υπογραμμίζοντας: «Η ανάρτηση που κάνατε μετά τη (β) σχετική δήλωσή μας, με την οποία σας ενημέρωσε η Αντιπολίτευση συνολικά, για την αποχή της από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 12-11-2019 και τα όσα αναφέρατε σε αυτή, σας αδικούν γιατί καταγράφονται εκφράσεις, που ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να είχατε αποφύγει.
Είναι αυτονόητο ότι θα επιθυμούσαμε και εμείς να μην έχουμε οδηγηθεί στην αποχή, δυστυχώς όμως κατέστη αναγκαίο ως έσχατη πολιτική κίνηση, για να ικανοποιηθούν τα εύλογα αιτήματά μας.
Θεωρώ ότι τα όσα αναφέρατε είναι άκρως προσβλητικά και έχουν υπερβεί τα όρια της όποιας προσωπικής διαφωνίας ή πολιτικής θέσης. Δυστυχώς αυτό ακολούθησαν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης».

Ο κ Φιλιππάκος καταλήγοντας τονίζει στην κ. Λυροφώνη: «Πρέπει να ακούμε και να λαμβάνουμε υπόψη και την αντίθετη άποψη, ιδιαίτερα στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και όταν μάλιστα αυτά αφορούν το κοινωνικό σύνολο και καλλιεργούν σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού.
Τελειώνοντας, σας προτρέπω ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάρετε τις πρωτοβουλίες που επιβάλλεται, ώστε να συμβάλλετε στο μέτρο που είναι αυτό δυνατό στη διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας, χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης του Δήμου μας, διότι τα θέματα και τα προβλήματα που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε ως Δήμος είναι πολλά και δύσκολα. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό ζήτησε και ο λαός της Μάνης, με την πρόσφατη ετυμηγορία του, για τούτο και πρέπει όλοι μας, να κάνουμε την υπέρβαση μας και να πορευτούμε με γνώμονα το συμφέρον της Μάνης και των Μανιατών».