ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αναβολή μετ’ εμποδίων πήρε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην εναπόθεση δεματοποιηθέντων σύμμεικτων απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Πύλου – Νέστορος το καλοκαίρι του 2016, όπου κατηγορούμενοι για υποβάθμιση περιβάλλοντος είναι ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου και ο υπεργολάβος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Επί της αιθούσης του δικαστηρίου, αλλά και εκτός αυτής, κυριάρχησε το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νομική υπεράσπιση του κ. Τατούλη, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Π. Νίκας, έπειτα από αλλαγές και αρνήσεις διορισμού δικηγόρων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εξέδωσε απόφαση μόλις την προηγούμενη ημέρα για διορισμό δικηγόρου, που υπηρετεί με πάγια αντιμισθία στην Π.Ε. Λακωνίας (!). Κι όπως ήταν λογικό, η συγκεκριμένη δικηγόρος ούτε να πάρει στα χέρια της το φάκελο της δικογραφίας πρόλαβε, όχι να μελετήσει την υπόθεση.

Γι’ αυτό σε δηλώσεις του, μετά την αναβολή, ο κ. Τατούλης, που ήταν και ο μοναδικός από τους κατηγορουμένους που παρέστη, αναφερόμενος στον κ. Νίκα είπε ότι δημιουργεί ποινικά αδικήματα και κατεξευτελίζει το θεσμό.

Πηγή: Θάρρος