Γράφει η Δέσποινα Βαγγέλογλου

Η ελιά που βλέπετε βρίσκεται στη Σκλαβούνα, άντεξε σε όλες τις κλιματολογικές αλλαγές αιώνων, παράγει ακόμα και σήμερα καρπό και δίνει 30- 40 κιλά λάδι κάθε χρόνο έχει περίμετρο 14 μέτρα, βρίσκεται σε ένα κτήμα με άλλες 12 αδερφές της, υπάρχει και μία δίδυμη (παράγουν περίπου από 350 έως 500 κιλά λάδι κάθε χρόνο ) είναι εκεί ακλόνητες, αλώβητες από καιρούς, έχουν ιστορία, έχουν μυστικά και θα έπρεπε αυτό το χρυσάφι να συσκευάζεται ξεχωριστά να φυλάσσεται και να διατίθεται με ισάξια αξία των αιώνων που έζησε που έδωσε. Θα έπρεπε να έχει περίοπτη θέση σε όλες τις εκθέσεις του κόσμου!