ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Νομαρχιακή ΣυΡιζΑ Λακωνίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

"Η κυβέρνηση της ΝΔ δρέπει τους καρπούς της κοντόφθαλμης πολιτικής της που άσκησε σαν αντιπολίτευση. Η επένδυση στον διχασμό, τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό καθώς και η ανεπάρκεια της οδήγησαν στη μη διαχειρισιμότητα του προσφυγικού όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός της. Όσο αφορά τους ίδιους τους πρόσφυγες-μετανάστες συχνή είναι η απογοήτευση και η διάψευση των προσδοκιών τους, καθώς φτάνοντας στη χώρα μας συνειδητοποιούν ότι δεν αποτελεί έναν ιδανικό προσωρινό τόπο και ότι η αποκατάσταση τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο πιθανώς ήλπιζαν. Ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις και η περιφρόνηση από ορισμένους κατοίκους της χώρας μας, συνθέτουν συχνά ένα τραυματικό περιβάλλον που πικραίνει τους ανθρώπους αυτούς και τους γεννά αρνητικά συναισθήματα για την τοπική κοινωνία.

Σήμερα, ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πρέπει να το θέσει στις πραγματικές του διαστάσεις, να υποδεχτεί τους πρόσφυγες που επιζητούν προστασία και περίθαλψη και να τους στεγάσει σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα καθώς επίσης να εξετάζεται πιο γρήγορα η αίτηση για άσυλο.

Αυτό επιτάσσουν και η ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας.

Λέμε ναι στις κοινωνίες πολιτών χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικές απέναντι στην ξενοφοβία και στον αυταρχικό λαϊκισμό".

Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για την ανθρωπιστική της παράδοση να υποδέχεται και να προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες που τρέπονται σε φυγή από τον πόλεμο και την καταδίωξη.