ΜΑΝΗ. Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε έναν 60χρονο, κάτοικο της μεσσηνιακής Μάνης, που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας 11χρονης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Θάρρος», ο δράστης διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του άτυχου κοριτσιού και μάλιστα, φέρεται να το ανάγκαζε να παρακολουθεί ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, μαζί με τον μόλις 1,5 έτους αδερφό της.

Το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών - υπό τον φόβο επεισοδίων - αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Κρίθηκε επίσης ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιού, σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για προσβολή αιδούς κατά συρροή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το μαρτύριο της 11χρονης διήρκεσε από το 2014 έως το 2015, οπότε ο κατηγορούμενος μετακόμισε σε άλλη περιοχή. Μέχρι τότε, ο 60χρονος διέμενε στο ίδιο κτίριο με την οικογένεια του θύματος, έχοντας αναπτύξει στενούς φιλικούς δεσμούς με τους ανυποψίαστους γονείς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να του εμπιστεύονται τη φύλαξη των παιδιών τους.