ΣΠΑΡΤΗ. Το σωματείο «Οι Φίλοι του Αμυκλαίου» επιθυμώντας να συμβάλει στη δημιουργία και λειτουργία ενός αρχαιολογικού χώρου υψηλών προδιαγραφών στο λόφο της Αγίας Κυριακής Αμυκλών, οργανώνει μια ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Συλλογικότητες και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς».

Στόχος της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 έως 21.00, είναι να προσκαλέσει τους συλλόγους στήριξης αρχαιολογικών προγραμμάτων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού, καθώς και την τοπική κοινωνία σε έναν ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω σε ζητήματα όπως η φροντίδα και προστασία των αρχαιολογικών χώρων, ο ρόλος του κοινού στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η επίδραση του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου στην καθημερινότητα του πολίτη.

Απώτερος σκοπός, τέλος, είναι όλοι να εμβαθύνουν στις καλές πρακτικές ατομικής και συλλογικής συμμετοχής στα αρχαιολογικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής τους.

Επιπλέον, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 στον Αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου στην Αγία Κυριακή, Αμύκλες θα πραγματοποιηθούν Θεματικές ξεναγήσεις. Ώρες διεξαγωγής: 09.00-14.00.
Η είσοδος στην ημερίδα και τις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη.

Ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση
«Συλλογικότητες και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 17.00 - Πνευματική Εστία Σπάρτης

Πρόγραμμα:
17.00 – 19.00 Α’ Μέρος Στρογγυλή τράπεζα - Θέματα:
• Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες.
• Πολιτιστική κληρονομιά και ανάπτυξη.
• Καλές πρακτικές επικοινωνίας πολιτιστικών συλλόγων.
19.00 – 19.30 Διάλλειμα
19.30 – 21.00 Β’ Μέρος Ανοιχτή συζήτηση – Παρεμβάσεις κοινού

Προσκεκλημένοι φορείς
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (ΠΙΟΠ), Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, Πνευματική Εστία Σπάρτης, Σύλλογος των Φίλων του Μυκηναϊκού Ανακτόρου του Αγίου Βασιλείου Ξηροκαμπίου, Οι φίλοι του νέου διαχρονικού Αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, Σύνδεσμος Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας».