Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» σας «κερνά» μυστικά του καφέ και του κρασιού16-11-2019 07:29   

Εκδήλωση για τον υπέροχο κόσμο του καφέ
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 17:30, Συνεδριακό κέντρο έκθεσης
Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό.
 
Ο Barista, Μπουσούνης Δημήτριος, ξέρει τον τρόπο για να σας μάθει πως να παρασκευάζετε τα σωστά ροφήματα καφέ.  Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του, μυηθείτε στον υπέροχο κόσμο του καφέ και ενημερωθείτε για: Την καταγωγή του Καφέ, Το καφεόδεντρο - Συγκομιδή & Επεξεργασία Καρπού, Την άλεση του καφέ Εκχύλιση & Δοσολογία, Τη ρύθμιση του Μύλου Άλεσης, Την παρασκευή όλων ειδών των espresso,Τον καθαρισμό του εξοπλισμού.

Εκδήλωση για τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 18:30, Συνεδριακό κέντρο έκθεσης
Από τους Αμπελώνες της Πελοποννήσου στο ποτήρι του cocktail. Οινόφιλοι και επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να μάθουν τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί από τον bartender που έχουμε συναντήσει στα σπουδαιότερα Αθηναϊκά μπαρ: τον Γκικόπουλο Αλέξανδρο.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων
Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης
Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι πύλες της έκθεσης σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό  γαστρονομικό happening.

Γαστρονομική εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο μαγειρικής της έκθεσης το Μαγειρείο Βερσαλλίες και  ο  Γιάννης  Κούμανης θα σας ξεναγήσουν στα ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας , μαγειρεύοντας  βραστή  βουνίσια  γίδα,  σε  βελουτέ  ζωμό που θα περιέχει, από τους αγρούς της περιοχής, άγρια  λάπαθα και σέσκουλα ,  άγρια σκόρδα,  καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια  shii take (εξώδιμο είδος – που όμως καλλιεργείται στην περιοχή). Θα προσφερθεί με καψαλισμένα  μανιτάρια, τρίμματα  μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια  μανιάτικου παξιμαδιού.
Παράλληλα θα προσφερθούν και χαρακτηριστικά τοπικά γλυκά κεράσματα από επιχειρήσεις της περιοχής.

Δωρεάν μεταφορά εκθετών
Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Πλατεία Κολοκοτρώνη, κάθε και μισή της ώρας (π.χ 16:30, 17:30) και η ώρα αναχώρησης το κτίριο ΓΕΑ κάθε μία ώρα (π.χ 17:00)

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ