Αντίθετος στην εγκατάσταση προσφύγων στον Δήμο Ευρώτα ο δήμαρχος18-11-2019 09:48   

Για διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Ευρώτα κάνει λόγο ο Δήμαρχος, Δήμος Βέρδος σε ανακοίνωσή του για την εγκατάσταση προσφύγων στα όρια του Δήμου Ευρώτα. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου:

«Με αφορμή το επίκαιρο θέμα, της έστω και προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων, θα ήθελα να δηλώσω προσωπικά, ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάστασή τους στα όρια του Δήμου Ευρώτα.
Υπάρχει ήδη ζήτημα με μετανάστες που διαμένουν στο Δήμο μας, οι οποίοι σε αριθμό αγγίζουν τους 3.000. Ως εκ τούτου, η φιλοξενία  προσφύγων, θα επιβαρύνει περισσότερο βασικές υποδομές του Δήμου Ευρώτα και ιδίως τα αγροτικά ιατρεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν.
Πέρα από την επιβάρυνση των κοινωνικών δομών, τίθεται και θέμα διαταραχής της κοινωνικής ισορροπίας λόγω διαφορετικών φυλετικών καταβολών( διαφορετικά ήθη, έθιμα, θρησκεία, και αντιλήψεις).
Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνομαι ότι η Χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και η Κυβέρνηση αναζητά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Συμμερίζομαι τον πόνο των ανθρώπων αυτών. Κανείς μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ο Δήμος Ευρώτα έχει ήδη σταθεί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό.
Αποτελεί, πάνω από όλα, όμως, υποχρέωσή μου να διαφυλάξω τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μου.»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ