16-17 Νοεμβρίου 2019

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Προγραμματίστε μία ακόμη απόδραση του σαββατοκύριακου, παίρνοντας μαζί σας την πιο καλή σας διάθεση! Δραστηριότητες στη φύση και δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά, stand-up comedy, ντοκι-μαντέρ, θέατρο, εκπαίδευση, τεχνολογία και επιστήμη, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο και κάνουν το χωριό Βαμβακού Λακωνίας ένα μοναδικό προορισμό για όλη την οικογένεια, αλλά και την παρέα.

Επιπλέον δρομολόγια ΚΤΕΛ προς και από τη Βαμβακού!

Για τη διευκόλυνση του κοινού και την πιο εύκολη πρόσβαση στη Βαμβακού, κάθε Σάββατο και Κυριακή για το προσεχές διάστημα, η Vamvakou Revival σας καλεί να επιβιβαστείτε σε ένα από τα νέα επιδοτούμενα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λακωνίας προς και από τη Βαμβακού και να επισκεφθείτε το χωριό.

Από τη Σπάρτη προς τη Βαμβακού, το Σάββατο στις 14:00 και την Κυριακή στις 10:00

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Άφιξη: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Από τη Βαμβακού προς τη Σπάρτη, το Σάββατο στις 20:00 και την Κυριακή στις 17:00

Αναχώρηση: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Άφιξη: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Ειδική τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ/διαδρομή.

Τα δύο δρομολόγια εντάσσονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ήρθε η ώρα να χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου της Βαμβακούς

Οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτων του V.Lab συνεχίζονται…

Όσοι γονείς επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους σε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική εγγραφή έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και να την αποστείλουν στα v.lab@vamvakourevival.org και 2731-0-76233.

Βρείτε την αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά εδώ!

Οι κύκλοι μαθημάτων στο V.Lab ξεκινούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.
Τα μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) ξεκι-νούν αυτό το Σαββατοκύριακο με τη Ρομποτική και τα Μαθηματικά να ανοίγουν την αυλαία και θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο. Για τους πρώτους τρεις μήνες επίσημης λειτουργίας του τεχνολογικού κέντρου, τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν σε όλους, ως γνωριμία με τα νέα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες.

Πρόγραμμα μαθημάτων Σαββατοκύριακου στο V.Lab:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

15:30-17:30 Ρομποτική για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών, σε συνεργασία με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

12:00-13:30 e-maths με τη χρήση του προγράμματος Geogebra για παιδιά Ε’-ΣΤ’Δημοτικού.

13:00-14:00 Robokids με τη χρήση του Dash & Dot για παιδιά 7-9 ετών.

13:30-15:00 e-maths με τη χρήση του προγράμματος Osmo για παιδιά B’-Δ’ Δημοτικού.


Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Best of Δημήτρης Δημόπουλος (προφέρεται «μπεστ οφ»)

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 18:00, ο γνωστός κωμικός, Δημήτρης Δημόπουλους, βάζει σε μια χειραπο-σκευή τα καλύτερα αποσπάσματα από τους stand-up μονολόγούς του, «Καφρόκρεμα», «Υπερπαραγωγή» και «Αντί Διδακτορικού», και έρχεται στη Βαμβακού για μια σόλο παράσταση.

Είσοδος: 8 ευρώ

Το παρακράτος των Συνταγματαρχών από τη Μηχανή του Χρόνου

Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 18:00, στο σχολείο της Βαμβακούς παρουσιάζεται ένα ντοκιμαντέρ της Μηχανής του Χρόνου για τους πραξικοπηματίες, τις συνομωσίες, τις ίντριγκες και τις κρυφές συμμαχίες τους. Στην εκπομπή μιλούν οι Στυλιανός Παττακός, Γιώργος Ρωμαίος, Αλέξης Παπαχε-λάς, Φοίβος Ιωαννίδης, Αλέκος Ζαρκάδας, Άρις Μπουλούκος, Τάκης Παπαγεωργόπουλος, Αντώνης Κακα-ράς, Λευτέρης Βερυβάκης, Άγγελος Αγγελούσης, Τάσος Σακελαρόπουλος, Σωτήρης Ριζάς και Μελέτης Με-λετόπουλος. Παρουσιάζει: Χρίστος Βασιλόπουλος.

Είσοδος δωρεάν

Μαθήματα θεάτρου στη Βαμβακού

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 15:00-18:00, τα μαθήματα θεάτρου στη Βαμβακού διευρύνονται και καλούν άτομα, παρέες και ομάδες με σκοπό να δημιουργηθεί μία μεγάλη μικτή ομάδα από νέους, αλλά και από αυ-τούς που νιώθουν ακόμα νέοι. Στόχος αυτού του μπολιάσματος είναι να συνδυαστεί το νέο με το παλιό, η εμπειρία με την νεότητα, η ιστορία με το μέλλον.

Μαζί μας θα είναι Ντίνα Σταματοπούλου (σκηνοθέτις-συγγραφέας παιδικών & εφηβικών θεατρικών έργων-ηθοποιός), η οποία έρχεται να μας εισάγει στον κόσμο του θεάτρου και να ανακαλύψουμε την δημιουργική μας πλευρά, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την σωματική έκφραση και την φαντασία.

Κόστος συμμετοχής ανά μάθημα για θεατρική ομάδα άνω των 10 ατόμων 120 ευρώ για όλη την ομάδα και για μεμονωμένα άτομα 10 ευρώ/άτομο. Δηλώστε συμμετοχή στα info@vamvakourevival.org και 2731-0-76233.

Δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 16:00, οι μικροί μας φίλοι θα κάνουν τη δική τους συλλογή από υλικά της φύ-σης, σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας με τα στοιχεία του φυσικού πλούτου του Πάρνωνα, ενώ την Κυ-ριακή 17 Νοεμβρίου, 12:00, θα περιηγηθούν και θα παίξουν, μαθαίνοντας το χωριό σαν την παλάμη του χεριού τους. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από την Κ. Κουτρουμπή.

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ/ άτομο

Όλες οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλο-ποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρ-χος (ΙΣΝ).

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Η Αναβίωση της Βαμβακούς” (Vamvakou Revival), με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.